Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Dimaks Group, projelerinde Hidromek ekskavatörlere yatırım yapıyor
Dimaks Group, projelerinde Hidromek ekskavatörlere yatırım yapıyor

Adana merkezli bir makine taahhüt firması olan Dimaks Group, sahip olduğu 960 adede yakın araçtan oluşan geniş parkı ve uzman kadrosuyla gerek kamu kuruluşlarının, gerekse özel kuruluşların projelerine profesyonel anlamda hizmet sağlıyor.

Uzun yıllar boyunca şantiyelerde ve yurtdışında edindiği tecrübelerinin ışığında 2008’den bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren firmanın Genel Müdürü Emrah Erdem ile sundukları hizmetler, makine tercihleri ve hedefleri üzerine konuştuk.

Dimaks Group Genel Müdürü Emrah Erdem

Makine parkınızın büyüklüğü ve kapsamı nedir?

Hâlihazırda toplam 960 adede yakın çeşitli marka iş makinesi ve kamyonumuz bulunuyor. Makine parkımızda ekskavatörden yükleyiciye, dozerden greydere kadar her türden iş makinesi bulunuyor diyebilirim. İş makinesi parkımız son yıllarda oldukça gelişti. 3 yıl önce çoğunluğu ticari araçlardan oluşan 560 adet aracımız vardı.Zamanla maddi gücümüz arttıkça oralardan çekilip makinelere ağırlık verdik.

Bu kadar geniş bir parkı nasıl yönetiyorsunuz?

Makinelerle birlikte ekibimizi de sürekli güçlendiriyoruz. Amcam Zekeriya Erdem DSİ‘de çalışıyordu, emekli olduktan sonra şimdi makine koordinatörümüz olarak işlerimizi takip ediyor. Toplam 2.100 personelimiz var ama ana kadro olarak 185 kişiyiz. Çok sayıda mühendis arkadaşımız var. Her proje bizim için özeldir, başında en az 3 adamımız bulunuyor. Lastikçisini, tamircisini, vb. ayrıca alıyoruz. Sarıhamzalı’da 8 dönümlük bir depo alanımız var. Bütün araçlarımızı anlık yakıt tüketimlerinden fiziki konumlarına kadar buradaki ekranlar üzerinden profesyonel ekibimiz takip ediyor. Son teknolojiye sahip, iyi bakılan ve sorun çıkarıp sık sık işten kalmayan genç bir makine parkımızın olmasına özen gösteriyoruz. Makineleri a’dan z’ye takip etmemizi sağlayan kendimize özgü bir bilgisayar programı yazdırdık.

Bir iş makinesinden beklentileriniz nelerdir?

Makinenin dayanıklı, yakıtının az, parçasının bol ve fiyatının uygun olmasını bekleriz. Ayrıca satıcı firmalardan belirli bir süre sonunda iyi bir fiyatla geri alım garantisi de istiyoruz. Piyasada kötü makine yok artık, her makine aynı işi yapıyor. Bu koşullarda yerlisi varsa elbette tercih ediyoruz. Ben Hidromek’in sahibiyle yüz yüze tanışmadım. Ama onun sağladığı istihdam ve ürettiği makineler ne kadar yurt dışına giderse, ne kadar bilinirliği artarsa Türkiye Cumhuriyeti o kadar güçlenecektir. Biz bir üretim yapmıyoruz belki ama destekleyerek o makineyi kullanmamız lazım. Müşterilerimiz de yerli makinelerin gelişen teknolojisini ve artan verimliliğini gördükçe daha sıcak bakmaya başladılar.

Hidromek ile tanışmanız nasıl oldu? Makine parkınızda hangi Hidromek makineler bulunuyor?

Bir yıl önce tavsiye üzerine 6 aylığına Hidromek HMK 220 LC LR uzun erişim ekskavatör kiralaması gerçekleştirdik. Makine 6 ay boyunca zor şartlarda çalıştırıldı. Sürenin sonunda memnun kaldık ve sonra Hidromek ile devam ettik. 9 tane Hidromek ekskavatörümüz var. 5 adet HMK 300 LC, 1 adet HMK 220 LC LR, 2 adet HMK 140 LC ve 1 adet HMK 140 W.

Röportajın devamı Forum Makina Eylül 2016 sayısında...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina