Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Volvo’nun ilk elektrikli makineleri 2020’de sahaya iniyor
Volvo’nun ilk elektrikli makineleri 2020’de sahaya iniyor

Volvo’nun ilk elektrikli makineleri 2020’de sahaya iniyor

Tüm faaliyet alanlarında elektromobiliteye yönelik Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren Volvo, iş makineleri grubundaki ilk elektrikli ürünlerini 2020 yılından itibaren pazara sunacağını açıkladı. Firma son yıllarda bu alandaki çalışmalarında müşterileri ile yakın iş birliği kurmuş ve birçok prototip modelini gözler önüne sermişti.



Sektörde önemli bir teknolojik devrime imza atmaya hazırlanan Volvo İş Makineleri’nin, dizel motorları tamamen devre dışı bırakarak geliştirdiği yeni elektrikli kompakt ekskavatör (EC15 ve EC27 arası) ve kompakt yükleyici (L20 ile L28 arası) modelleri ilk olarak bu yıl Nisan ayında Almanya’da düzenlenecek olan 2019 Bauma Fuarı’nda sergilenecek.

Volvo İş Makineleri tarafından yapılan açıklamada, dizel içten yanmalı motorların büyük ölçekli makineler için en ideal güç kaynağı olduğu, küçük makinelerde ise elektrikli tahrik ve akü teknolojisi alanındaki gelişmelerin kendini kanıtladığı belirtildi. Firma, kompakt ürün hattını tamamen elektrikli hale getirmek üzere çalışmalarına hız verdi.



Geleceği inşa etmek vizyonuyla sürdürdükleri elektromobilite çalışmaları ve sundukları sürdürülebilir çözümlerle müşterilerinin başarısına katkı sağladıklarını belirten Volvo İş Makineleri Başkanı Melker Jernberg, “Geliştirmekte olduğumuz teknoloji son derece yeterli düzeye ulaştı. Müşteri tercihlerindeki değişiklikler ve sıkılaşan çevre düzenlemelerinin de ışığında kompakt ürünlerdeki elektromobilitenin artık tam zamanı” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina