Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - 1,5 milyar dolarlık yatırıma Türk damgası
1,5 milyar dolarlık yatırıma Türk damgası

Rönesans Holding, Türkmenistan’da doğalgazdan benzin üretecek dünyanın en büyük tesisini inşa edecek.

Dünyada bu büyüklükte ilk’ olma özelliğini taşıyan Gas to Gasoline (GTG) projesinin temel atma töreni 26 Ağustos günü Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedow ve Türkmen bakanların katılımı ile yapıldı. Törende Türkmenistan’ın üst düzey bürokratları, büyükelçiler ve Rönesans Endüstri Tesisleri ile Kawasaki Heavy Industries LTD firmalarının üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Gas to Gasoline (GTG) adını taşıyan Doğalgazdan Benzin Üretim Tesisi, toplam 1,5 milyar dolarlık yatırımla yapılacak. İki firmadan oluşan konsorsiyumun müteahhitliğinde yapılacak projenin finansmanını ise Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) sağlayacak. JBIC Bankası’nın kredi finansmanında projenin çevreci bir proje olması belirleyici bir etmen oluşturuyor. Bu kapsamda Gas to Gasoline projesi çevreye duyarlılığı ile de dikkat çekiyor.

2018 yılının Haziran ayında bitirilmesi öngörülen dev proje, doğalgazdan benzin üretecek bu büyüklükte yapılan ilk tesis olma özelliğini taşıyor. Tesisi, Danimarka orjinli Haldor Topsoe Firması son teknoloji kullanarak dizayn edecek. GTG Tesisi günlük 1800 ton, yıllık 600 bin ton benzin üretim kapasitesine sahip olacak. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a 50 kilometre uzaklıkta kurulacak olan tesis, yeni endüstriyel yatırımlar için ayrılan bölgede faaliyete geçecek.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina