Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - 2017’yi başarıyla tamamlayan Caterpillar’dan 2018’e de güçlü başlangıç
2017’yi başarıyla tamamlayan Caterpillar’dan 2018’e de güçlü başlangıç

Sektörün lider markalarından Caterpillar, yılın son çeyreğini de kapsayan 2017 finansal raporunu yayımladı. Dördüncü çeyrek satış ve gelirlerinde yüzde 35 artış elde eden şirket, 2017 genelinde de cirosunu yüzde 18 artırarak 45,5 milyar Dolar iş hacmine ulaştı.

Caterpillar, 2016 yılının dördüncü çeyreğinde 9,6 milyar Dolar olan cirosunu 2017 yılının aynı döneminde yüzde 35’lik bir artış ile 12,9 milyar Dolara taşıdı. 2017 yılı toplam satış ve gelirlerde ise yüzde 18’lik bir büyüme ile 45,5 milyar ABD Dolarına ulaşıldı. Şirketin gelirlerindeki artışta özellikle iş makineleri segmentinde yaşanan son kullanıcı taleplerindeki artışın etkili olduğu açıklandı. Caterpillar, dünya genelindeki tüm bölgelerde satış hacmini artırmayı başardı.

İnşaat makinelerine olan talep artışında bayrağı Kuzey Amerika’nın çektiği belirtildi. Kuzey Amerika’da satışlar hem ekipman hem de satış sonrası parça talepleri ile yüzde 46 arttı. Avrupa, Afrika ve Orta Doğu pazarlarını temsil eden EAME bölgesinde de artan talep sayesinde yüzde 38 artış yaşandı. Asya/Pasifik bölgesinde de yüzde 22 artış kaydeden şirketin bu bölgedeki büyümesi, özellikle bina ve altyapı yatırımları ile gelişen Çin sayesinde oldu. Latin Amerika’da düzelmeye başlayan ekonomik koşullar sebebiyle artan talep, Caterpillar’ın bu bölgede yüzde 39 büyüme kaydetmesini sağladı.

Bu olumlu sonuçlarla ilgili bir açıklama yapan Caterpillar CEO'su Jim Umpleby, “Zorlu dört yılın ardından 2017 yılında birçok anahtar pazarda iyileşme kaydettik ve küresel ekibimiz güçlü sonuçlar elde etti. Bu süreçte operasyonel mükemmelliğe odaklandık ve yeni stratejimizi uygulamaya başladığımız andan itibaren kâr elde edeceğimiz yeni yatırımlarımızı gerçekleştirdik. 2018 yılına artan siparişler ve erimiş satıcı stokları ile güçlü bir başlangıç yaptık. Dünyanın birçok bölgesinde ve Caterpillar’ın aktif olduğu pazarların çoğunda göstergeler olumluyu işaret ediyor. Yeni stratejimiz ile bu sene de yüksek oranlarda büyümeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina