Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - 2018 İsveç Çelik Ödülü, avantajlı damper şasisiyle İtalyan Mantella’nın
2018 İsveç Çelik Ödülü, avantajlı damper şasisiyle İtalyan Mantella’nın

Bu yıl 19.’su düzenlenen uluslararası İsveç Çelik Ödülü'nün kazananı İtalyan Mantella S.r.l. oldu. Şirket, ödülü yenilikçi tasarım, akıllı üretim tekniği ve SSAB’nin yüksek mukavemetli çeliğiyle ürettiği Stratosphere 3.0 damper yarı römork şasisiyle aldı.

Hafiflik ve akıllı tasarım ödülü getirdi

Arkadan devrilme özelliğine sahip yarı römorkun gelişmiş mekanik özellikleri ile birlikte alüminyum çerçeveye sahip bir şasisi bulunuyor. Firma, yaptığı çalışmalarla bir önceki treyler şasisine göre yüzde 30’luk bir hafifleme sağlayarak aşınma direnci ve yorulma ömründe artış sağladı. Bu artış da I profil yerine tamamen Z kirişli yüksek mukavemetli çelik kullanarak gerçekleştirildi. Düşen şasi ağırlığı sebebiyle yük kapasitesinde artış sağlanması, tam yükle yolda stabilite, yakıt tasarrufu ve uzayan lastik ömrü ise ürünün başlıca avantajlarını oluşturuyor.

İsveç Çelik Ödülü jürisi ve SSAB Stratejik Ar-Ge Başkanı Eva Petursson, konuyla ilgili değerlendirmesinde Mantella şirketinin yeni nesil tasarımı, akıllı üretim yöntemleri ve yüksek mukavemetli çeliğiyle ödüle ulaştığını belirtti.

Dörtlü final çekişmesinde İtalya'dan CTE S.p.A., Finlandiya'dan JAK-Metalli Oy ve Avustralya'dan Trufab Global firmalarını geride bırakarak ödüle uzanan Mantella’nın, 100.000 SEK tutarındaki para ödülünün hayır kurumuna aktaracağı belirtildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina