Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - 4 ayda geçen yılın Nisan ayı kadar makine satılmadı
4 ayda geçen yılın Nisan ayı kadar makine satılmadı

4 ayda geçen yılın Nisan ayı kadar makine satılmadı

Genel ülke ekonomisinin önemli göstergeleri arasında sayılan iş ve istif makinesi pazarındaki daralma sürüyor. Nisan ayında Türkiye’de sadece 227 adet yeni iş makinesi ve 530 adet istif makinesi satıldı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de nisan ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 74,8 oranında azalarak 227 adette kaldı. Yılın ilk 4 ayındaki satışların toplamı ise geçen yıla kıyasla %75,8 azalarak 824 adet oldu. Oysa ki 2018 yılının sadece Nisan ayında 800 adet yeni iş makinesi satılmıştı.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini rakamlarına göre nisan ayında Türkiye’de toplam 530 adet yeni forklift ve depo ekipmanı satıldı. Böylece pazar geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 62,4 azalmış oldu. İlk 4 aydaki toplam satışlar geçen yıla kıyasla %48,2’lık kayıpla 2.108 adet olarak gerçekleşti.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina