Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - 4. Makine Sektörü Eğitim İstişare Toplantısı, Ankara’da yapıldı
4. Makine Sektörü Eğitim İstişare Toplantısı, Ankara’da yapıldı

İMDER ve İSDER’in yürüttüğü ‘7 Bölge 7 Okul’ projesi kapsamında makine sektöründe mesleki eğitimin karar ve yönetim aşamasında daha etkin yer alması, toplumda mesleki ve teknik eğitimin farkındalığını oluşturarak daha fazla tercih edilir hale getirilmesi amacıyla Ankara Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantı, Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz başkanlığında, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapıldı.

Toplantıya; Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Mesleki Yeterlilik Kurumu, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Karabük Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER), Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD), Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) ve İktisadi İşletmesi, Singer & Pfaff Dikiş Makineleri T.A.Ş., Volvo Group Otomotiv Tic. Ltd. Şti., Baylas Otomotiv A.Ş. (Citroen), Arçelik A.Ş., Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş., TÜPRAŞ ile meslek liseleri müdürleri katıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkan Vekili Recep Altın, kurumlarına bağlı okullarda toplam 62 alan ve 226 dalda eğitim verildiğini, toplam 8.092 modülden sektörle birlikte 6.116 adet modül yazımın tamamlanarak erişime hazır hale getirildiğini, 1.976 adet modülün yazım çalışmalarının ise devam etttiği belirtti. Altın, 2014’te eğitim gören mesleki ve teknik eğitim öğrenci sayısını 1.761.286 olarak açıkladı.

İş makineleri sektöründe insan kaynağının son derece önemli olduğuna vurgu yapan İMDER ve İSDER Eğitim Komitesi Başkanı Ömer Lütfü Meti; En büyük varlığımız insandır. İşletmekte olduğumuz makinelerin bakımları insan tarafından yapılıyor” dedi. Yılda 11.000-12.000 iş makinesi satış rakamına göre teknik eleman ihtiyacı gözlendiğine değinen Başkan Ömer Lütfü Meti, en büyük kaynaklarının endüstri meslek liseleri olduğunu kaydetti. Meti; “Öğrencilerimiz belli bir donanımla geliyor. Biz de bu çocukların seviyelerini yükseltmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

İMDER ve İSDER olarak yaptıkları toplantılarda eğitim konusuyla ilgili önemli sorunları  değerlendirdiklerini dile getiren Başkan Meti, şöyle konuştu: “Bu başlıklardan bazıları; okullarda İş Makinaları Teknolojisi Alan’nın tekrar yapılandırılması, bölüm modüllerinin ihtiyaçlar doğrultusunda sadeleştirilip uygun hale getirilmesi, sektörün PR çalışmasının MEB ile kuvvetlendirilmesi, ders veren öğretmenlerin branşlarının çeşitlendirilmesi, sektör ile ilgili teknik yabancı dil eğitiminin yapılması, yeni teknolojilerin müfredata yansıtılması, kariyer günlerinin düzenlenmesi, stajların 9. ve 10. sınıflarda yapılması, laboratuarların fiziki yapılarının uygun hale getirilmesi şeklinde sıralandı.” 

İMDER ve İSDER olarak ‘7 Bölge 7 Okul’ projesi için seçilen 7 okulun öğrencilerine ara eğitim süresi içerisinde ve stajda destek olunduğunu kaydeden Meti, üyelerin tespit ettikleri 25 okulda çalışmaların sürdüğünü, Borusan Makina’nın da 3 okula destek vermeye devam ettiğini ve öğrencilerin istihdamı konusunda çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.

İMDER ve İSDER Temsilcisi, Hidromek Eğitim Sorumlusu Hayri Akguş da yaptığı konuşmada öğrencilerin alan seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina