Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Afrika’nın en uzun demiryolunun 4. fazını da Yapı Merkezi üstlendi
Afrika’nın en uzun demiryolunun 4. fazını da Yapı Merkezi üstlendi

Afrika’nın en uzun demiryolunun 4. fazını da Yapı Merkezi üstlendi

Dünya genelinde birçok önemli projeye imza atan Yapı Merkezi, Tanzanya’daki Darüsselam - Mwanza Demiryolu hattının birinci, ikinci ve üçüncü fazından sonra, Tabora’dan İsaka’ya uzanan 4. faz çalışmalarını da üstlendi. Yapı Merkezi projenin ilk 2 fazındaki başarılı çalışmaları sebebiyle 3. faz çalışmalarını da aralık ayında üstlenmişti.

Tanzanya’daki anahtar teslim tek hat demiryolu projesindeki tüm altyapı işlerine ilave olarak; Tabora ile İsaka şehirleri arasındaki toplam 3 istasyon, bakım atölyesi ve depo alanı, Demiryolu Enstitüsü’nün inşaası, 165 km’lik tek hat demiryolunun yan hatlarıyla birlikte yapımı, sinyalizasyon, telekom ve elektrifikasyon işlerinin de tümünü Yapı Merkezi üstlenmiş bulunuyor. Yapı Merkezi, 900 milyon dolarlık bu projeyi 42 ayda tamamlamayı planlıyor.

Kilit öneme sahip proje

Tamamlandığında Darüsselam ile Mwanza’yı birbirine bağlayacak olan toplam 1.211 km’lik demiryolunun 4. fazı olan proje, aynı zamanda Tanzanya Demiryolları’nın (TRC) yatırım programı içinde de yer alan Burundi sınırına giden Tabora – Kigoma demiryolu hattı için de kilit öneme sahip bulunuyor.

Düzenlenen imza törenine katılan Yapı Merkezi Holding CEO’su Aslan Uzun, Afrika’da bugüne kadar gerçekleştirdikleri başarılı projelere bir yenisini daha ekliyor olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şunları söyledi:

Tanzanya’da gerçekleştirmekte olduğumuz, Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı, Darüsselam-Mwanza Demiryolu’nun ilk 3 kısmının yapımını da şirketimiz üstlenmişti. Geçtiğimiz günlerde Sahra Altı Afrika’nın ilk elektrikli lokomotifi hattımız üzerinde test sürecine başladı. Tanzanya Demiryolları yetkilileri Yapı Merkezi’nin titizliği ve iş kalitesine duydukları güven nedeniyle, Tanzanya Cumhuriyeti’nin bu çok önemli demiryolu hattının 4. bölümünün yapım işini de bize emanet ettiler. Söz konusu projenin 165 km’lik 4. fazı için imzaları attık. Bu ikonik ve çevre dostu projenin önemli bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina