Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Ağır hizmet tipi Sumitomo ekskavatörlerle mermerde üstün performans
Ağır hizmet tipi Sumitomo ekskavatörlerle mermerde üstün performans

Ağır hizmet tipi Sumitomo ekskavatörlerle mermerde üstün performans

TSM Global ülkemizde gelişen madencilik sektörünün ihtiyacına yönelik kapsamlı makine çözümleri sunuyor. Bu makineler arasında başta ekskavatörler gelirken, mermer fabrikaları ve limanlarda çalışan forklift ve istif makinaları da bulunuyor.

Dünyanın önde gelen ekskavatör markalarından Sumitomo’nun SH350LC-6, SH370LHD-6, SH490LHD-6 MASS ve SH510LHD-6 MASS modelleri Türkiye’deki mermer ocaklarında kullanılıyor. Büyük çaplı ocak işletmelerinde ise SH700LHD-5 MASS modeli tercih ediliyor.

Mermer sektörünün güçlü ve akıllı ekskavatörleri

Sumitomo’nun özellikle SH490LHD-6 ve SH510LHD-6 model ağır hizmet ekskavatörleri mermer ocaklarında yoğunlukla tercih ediliyor.

Sumitomo’nun verimliliği arttırılmış hidrolik pompa ve “Sumitomo Akıllı Hidrolik Kontrol Sistemi” (SIHIS) teknolojisi ile birleşen güçlü motoru sayesinde, yüksek güç, verimlilik, performans, serilik ve kullanım kolaylığı sunan ekskavatörlerin mermer ocaklarında üretimi daha karlı hale getirdiği vurgulanıyor.

Sumitomo ekskavatörlerde yakıt verimliliği için geliştirilen teknolojiler sayesinde ton başı maliyetler azaltılıyor. SSC (Piston Strok Denetimi) sistemi sayesinde ağır iş çalışması esnasında motor yükü azaltılıyor, BES (Bom Aşağı Enerji Tasarrufu) teknolojisi ile ise bom indirildiğinde ve büyük yağ debisi gerektirmeyen dönüş çalışmalarında motor hızı düşürülüyor. AES (Otomatik Enerji Tasarrufu) teknolojisi ise düşük motor yükü algılandığında buna bağlı olarak motor devrini düşürüyor. PTR (Pompa Geçişinde Düşüş) teknolojisi ise pompa debi gereksinimi ani pompa yükü ile azaldığında motor yükünü düşürüyor.

Rölantide motor kapatma özelliği ile makine ayarlanan bir süre hareket etmemesi durumunda motoru otomatik olarak durdururken, otomatik rölanti özelliği ise levyeler boş konuma alındıktan sonra yaklaşık 5 saniye süreyle motorun rölantide devam etmesini sağlıyor. Geliştirilen bu sistemler yüksek verimle iş üretmeyi sağlayan SP, H ve A modları fonksiyonları ile birleşerek operatörün çok hızlı ve konforlu şekilde kazı, sökü ve yükleme yapmasına imkân sunuyor.

Ağır hizmet koşullarının ağır hizmet tipi makineleri

Diğer yandan zorlu şantiye koşulları gözetilerek ekstra güçlendirilmiş MASS ve ağır hizmet tipi bom ve arm yapısı sayesinde Sumitomo ekskavatörler özellikle riper ile çalışmalarda yüksek performans gösteriyor. Ekstra güçlendirilen bom ve arm yapısı çalışma esnasında daha düşük vibrasyon oluştururken; yüksek stres direnci de makinenin en zorlu yüklerde bile rahat çalışmasını sağlıyor.

Sumitomo ekskavatörlerin özellikle mermer sektöründe aranan bir diğer özelliği olarak ağır hizmet tipi, zırhlı yürüyüş takımları gösteriliyor. Özel ısıl işlem görmüş ve güçlendirilmiş yürüyüş takımları, zırhlı yapısı ile ekstra koruma sağladığı gibi daha fazla olan makara sayısı sayesinde daha seri hareket kabiliyeti sunuyor.

Sumitomo’nun özel olarak geliştirilen kabini operatöre yüksek koruma, konfor ve görüş açısı gibi avantajlar sunarken, uzun çalışma saatleri boyunca verimli çalışmasını sağlıyor. Geri ve yan görüş sağlayan kamera sistemi ile operatör ayna önünde çalışırken arkasında veya yanında çalışan diğer makine ve personeli de rahatlıkla takip edebiliyor ve böylece iş kazalarının önüne geçiliyor.

 

Yer seviyesinden günlük kontrol imkânı sunan Sumitomo ekskavatörler özellikle 1.000 saatlik pim yağlama aralığı sayesinde ocaklarındaki yüksek tozlu ortamlarda duruş olmaksızın kesintisiz üretim imkânı sunuyor. Kullanılan yağ kalitesi ve çalışma koşullarına da bağlı olmakla birlikte 5.000 saatlik hidrolik yağ değişim süresi, 2.000 saatlik filtre değişim süresi, 250 saat kova ve çevresindeki pim-burç yağlama süresi sayesinde Sumitomo ekskavatörleri bakım sürelerini de uzatarak daha verimli çalışmanın yolunu açıyor.

TSM Global aynı zamanda 1 tondan 54 tona kadar geniş ürün hattı ile alanında dünyanın önde gelen markalarında Hyster forkliftlerini de mermer sektöründe faaliyet gösteren müşterilerine sunuyor. Hyster, fabrika sahalarında mermerlerin taşınması, istiflenmesi ve yüklenmesinde 3 tondan 5,5 tona kadar akülü ve 3 tondan 7 tona kadar dizel forklift seçenekleri ile müşteriler tarafından tercih ediliyor. Hyster’in 8 ila 32 ton arası big-truck modelleri ise daha yüksek kapasiteli yüklemeler ve özellikle mermer bloklarının limanlarda yükleme operasyonunda kullanılıyor.

TSM GLOBAL:

“Dünyanın önde gelen köklü markaları olan Sumitomo ve Hyster ile mermer sektörüne yönelik sunduğu geniş ürün gamı sayesinde ocaktan-limana hizmet sunan TSM GLOBAL, satış sonrası hizmetleri ile de müşterisinin daima yanındadır. 7/24 çalışan mermer sektörünün ihtiyaçlarına anında ve hızlı servis çözümleri ile cevap veren TSM GLOBAL, yaygın servis ağı ve uygun yedek parça tedariki ile müşterilerinin kesintisiz üretim yapmasına destek olmaktadır.

Gerek ürün kalitesi ve teknolojisiyle gerek satış sonrası hizmetleri ile mermer sektöründe faaliyet gösteren ocaktan limana tüm işletmeler TSM GLOBAL ve markalarını güvenerek ve büyük bir rahatlıkla tercih edebilirler. Zaten sektörün ürünlerimize göstermiş olduğu ilgi de bu güvenin göstergesi olmuştur.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina