Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Ağustos ayı satışları sektöre moral verdi
Ağustos ayı satışları sektöre moral verdi

İMDER ve İSDER tarafından açıklanan Ağustos ayı Türkiye tahmini iş makinesi ve forklift satış rakamları beklentileri aştı. Ağustos ayında Türkiye genelindeki yeni iş makinesi satışları 2013’e kıyasla yüzde 25,9 oranında artarak 851 adet, yeni forklift satışları ise yüzde 24,3 artarak 777 adet olarak gerçekleşti.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Ağustos 2014 ayı içerisinde 851 adet yeni iş makinası satıldı. Bu rakam geçen senenin aynı ayında 676 adet idi. Yılın ilk 8 ayı genelindeki iş makinesi satışları ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 25,8 oranında azalarak 6 bin 526 adette kaldı. Yılın geneli için sektördeki genel beklenti ve temenni ise pazarın 9 bin adet mertebelerine ulaşması yönünde.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre Türkiye forklift pazarı, geçen yılın ilk sekiz ayına (5 bin 938 adet) kıyasla yüzde 2,3 oranında artarak 6 bin 074 adede ulaştı. Ağustos 2014 ayında geçen yılın aynı dönemine (625 adet) kıyasla yüzde 24,3 oranında büyüyen pazarda 777 adet yeni forklift sahiplerine teslim edildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina