Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - AHS Madencilik, Uygunlar’dan dördüncü Liugong yükleyicisini aldı
AHS Madencilik, Uygunlar’dan dördüncü Liugong yükleyicisini aldı

AHS Madencilik, Uygunlar’dan dördüncü Liugong yükleyicisini aldı

Marmara Bölgesi’nin önde gelen agrega üreticilerinden AHS Madencilik, satın aldığı yeni 856H ile parkındaki Liugong lastikli yükleyici sayısı dörde yükseldi.

AHS Madencilik, Bursa’da üç farklı lokasyonda bulunan taş ocağında agrega üretimini sürdürüyor. Karacabey, Yenişehir ve Gölcük’te bulunan ocaklarda, kalker taşından agrega üretimi yapan firma, ağırlıklı olarak beton santralleri ve asfalt üretim tesisleri ile çalışıyor. Altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere dolgu malzemesi de üreten firma ayrıca bölgedeki kamu kurumlarına da mıcır temin ediyor.

2017 yılında makine parkını yenileme kararı alan firma, farklı markalarda çeşitli lastikli yükleyicileri şantiye sahasında test etti. Yapılan demo çalışmaları sonucunda Uygunlar Dış Ticaret’ten ilk olarak LiuGong 856H modelini almaya karar verdiklerini belirten AHS Madencilik Şantiye Şefi Muharrem Öztürk, “LiuGong 856H model lastikli yükleyici, daha üçüncü demo gününde dikkatimizi çekmişti. Birkaç gün denedikten sonra LiuGong 856H’ı makine parkımıza kattık. Çok kısa bir süre sonra da ikinci makineyi sipariş ettik” dedi. Öztürk, ilerleyen dönemde LiuGong 936E model ekskavatör modelini de makine parkına kattıklarını belirtti. Son olarak 2019’un ilk yarısında artan üretim hacmi kapsamında yeni bir lastikli yükleyiciye daha ihtiyaç duyduklarını kaydeden Muharrem Öztürk, “Yeni makine arayış sürecimizde yine Uygunlar Dış Ticaret ile görüştük ve LiuGong 856H model lastikli yükleyiciyi makine parkımıza kattık. Bu alım ile birlikte LiuGong sayımız dörde yükseldi” dedi.

“Günde 20 saat çalışan ilk makinemiz 7 bin saati sorunsuz aştı”

2017 yılında almış oldukları LiuGong yükleyicilerden birinin 7 bin çalışma saatini doldurduğunun, diğerinin de 4 bin saatin üzerine çıktığını vurgulayan Öztürk, “7 bin saatin üzerinde olan makinemiz günde yaklaşık 20 saat çalışıyordu. Bu yoğun tempoya rağmen hiçbir sorun yaşamadık. Yakıt tüketimi hep beklentimizin altında kalırken, performansında da hiç düşüş olmadı” dedi. LiuGong ile ilk tanıştıkları dönemde markaya karşı önyargılı olduklarını belirten Öztürk, “Demodan sonra görüşlerimiz değişmeye başladı. LiuGong’un çok geniş makine parkına sahip bir marka olduğunu öğrendik. Ayrıca Uygunlar Dış Ticaret’in yaygın servis ağına sahip olması da tercihimizi olumlu etkiledi. Özellikle bölgede hizmet veren Aves İş Makinaları, her türlü sorunumuzla yakından ilgilendi” dedi.

Muharrem Öztürk - AHS Madencilik Şantiye Şefi

LiuGong 856H’ın yakıt tüketim değerlerinin muadillerinden düşük olduğunu ve beklentilerinin de altında değerler kaydettiklerini belirten Öztürk, “Gördüğünüz gibi şantiyemizin çalışma şartları oldukça zorlu. Ancak gerek LiuGong 856H yükleyici gerekse de LiuGong 936E ekskavatör, beklentilerimizi karşılamayı başardılar. Güçlü, seri ve dayanıklı makineler. LiuGong ile ilk çalışmaya başladığımızda, operatörlerimizden tepki göreceğimizi düşündük ancak iki haftalık kullanımdan sonra olumlu dönüşler almaya başladık. Çünkü hem performansı hem de konforu, operatörlerin son derece hoşuna gitti” dedi. Uygunlar Dış Ticaret ile tanışmış olmaktan mutluluk duyduklarını da kaydeden Öztürk, “Uygunlar Dış Ticaret firmasının, iş makineleri sektöründe oldukça güçlü ve iddialı olduklarını öğrendik. LiuGong’un bu derece geniş ve güçlü makineleri olduğunu öğrenmemiz bize çok şey kattı. Güçlü olan firmaların, güçlülerle çalışması gerekiyor. Biz de tercihimizi LiuGong’tan yana kullanıyoruz” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina