Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Akaltın Nakliye, HİDROMEK ile üretim kapasitesini yüzde 20 arttırdı
Akaltın Nakliye, HİDROMEK ile üretim kapasitesini yüzde 20 arttırdı

Akaltın Nakliye, yeni HİDROMEK ekskavatörüyle üretim kapasitesini yüzde 20 arttırdı

1990 yılından bu yana inşaat, nakliye ve madencilik alanlarında bir aile şirketi olarak faaliyet gösteren Akaltın Nakliye, Aksaray’da bulunan kalker ocağında da sekiz yıldır üretim yapıyor. Madencilik faaliyetlerine başladığından beri şantiyesini HİDROMEK ekskavatörlere emanet eden firma, makine parkını son olarak 2019 model HMK 370 LC HD paletli ekskavatör ile güçlendirdi.

Makinelerinin sahada gösterdiği performans ile birlikte satış sonrası hizmetler kalitesiyle fark yarattığı için HİDROMEK’i tercih ettiklerini belirten firma ortağı Dede Altındal memnuniyetini, “HİDROMEK’ten vazgeçmeyeceğiz” sözleriyle ifade ediyor. Akaltın Nakliye’nin şantiyesinde konuk olarak firmanın faaliyetlerini ve HİDROMEK’lerin taş ocağında gösterdiği performansı konuştuk.

Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

1990 yılında aile şirketi olarak inşaat sektörüne giriş yaptık. Aynı dönemde inşaat yap-sat, oto alım-satım ve nakliye alanlarında da çalışmalarımıza devam ettik. Madencilik faaliyetlerine ilk olarak 2011 yılında hem şu anda bulunduğumuz hem de Karataş’taki taş ocağımızın işletmesini üstlenerek başladık. 3 yıl önce ise her iki taş ocağını da satın aldık. Karataş’taki ocağımız bir süredir kapalı ancak yılbaşından sonra faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.

Ürünlerinizi kimlere satıyorsunuz?

Taş ocağımızda ürettiğimiz ürünleri Aksaray Belediyesi başta olmak üzere; kamu kurumları, özel şirketler ve piyasaya sunuyoruz.

İş makinesini satın alırken önceliğiniz nedir?

Öncelikle makinenin gücü, performansı, dayanıklılığı ve yakıt tüketimi çok önemli. İş makinesi olmadan taş ocağında üretim yapılamayacağı için servis kalitesine ve yedek parçasının kolay bulunabilir olmasına da dikkat ediyoruz.

HİDROMEK ile ne zaman çalışmaya başladınız?

İş makineleri taş ocaklarının olmazsa olmazı ve en büyük gider kalemi olması nedeniyle ihtiyacımız olan yeterliliğe sahip makineyi bulmak bizim için çok önemliydi. Yerli sanayimiz için önemli bir marka olan HİDROMEK başından beri aklımızda olduğu için sahadaki performansı hakkında geniş bir piyasa araştırması yaptık. Olumlu dönüşler alınca da HİDROMEK’te karar kıldık ve şantiyemizin ilk makinesi 2012 model HİDROMEK HMK 300 LC paletli ekskavatör oldu. Şu anda 13 bin saatte olan makinemiz hala sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

HİDROMEK için bizim ilk göz ağrımız diyebiliriz. Sonrasında da ekskavatör tercihimizi her zaman HİDROMEK’ten yana kullandık. Son olarak 2019 model HMK 370 LC HD paletli ekskavatörü satın aldık.

“HİDROMEK’in satış sonrası hizmetler kalitesi de tartışılmaz seviyede”

Neden HİDROMEK’i tercih ediyorsunuz?

Tüm beklentilerimizi karşıladığı için HİDROMEK’ten hiç vazgeçmedik. Öncelikle gücü, dayanıklılığı ve performansından çok memnunuz. Diğer markalarla da uzun yıllar çalıştığımız için HİDROMEK’in satış sonrası hizmetler kalitesinin de tartışılmaz seviyede olduğunu söyleyebilirim. Özellikle servis konusunda bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Servis talebinde bulunduğumuz gün Aksaray’da bulunan yetkili servis ekipleri şantiyemize geliyor ve hızlı bir şekilde ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Yedek parça konusunda da sipariş ettiğimiz ürün en geç ertesi gün bize teslim edilmiş oluyor. Burada ocak işleten ve ocağında farklı marka makineler kullanan arkadaşlarımız arasında makinesini servise gönderip 15 gün teslim alamayan var. İş makinesi olmayan ocaktan hiçbir verim sağlanamayacağı için bu çok ciddi bir zarar. HİDROMEK, diğer makinelerle kıyaslandığında düşük yakıt tüketimiyle de maliyetlerimize olumlu katkı sağladığı için yeni makine alımlarımızda yine HİDROMEK’ten vazgeçmeyeceğiz.

HİDROMEK’in gelişimine yönelik gözlemleriniz nelerdir?

Şu anda ocağımızda çalışan 4 adet HİDROMEK ekskavatörümüz bulunuyor. Şantiyemizdeki en yeni makinemiz olan 2019 model HMK 370 LC HD paletli ekskavatörle, önceden 5 dakikada yaptığımız işi şimdi 4 dakikada yapabiliyoruz. Dolayısıyla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırdı. Yakıt verimliliği açısından değerlendirdiğimizde de sahada çıkardığı işe oranla beklentimizin üzerinde bir performans gösterdi. HİDROMEK her yeni modelinde daha iyi bir seviye yakaladığı için biz de güven duygusuyla makine yatırımları gerçekleştiriyoruz.

Aksaray’ın ekonomisi neye dayanıyor?

Aksaray, son yıllarda sanayi yatırımlarının en yoğun olduğu şehirlerin başında geliyor. Büyük yatırımlarla kurulan fabrikaların yanı sıra altyapı ve yol projeleri de bulunuyor. Halihazırda devam eden doğuyu batıya bağlayacak Niğde-Nevşehir-Aksaray-Ankara yol projesinde biz de makinelerimiz ve ürünlerimizle yer alıyoruz. Yakın zamanda planlanan Aksaray’ı Kırşehir’e bağlayan duble yol projesinin yanı sıra Nevşehir – Aksaray yolu yenileme projesinin ihalesi de önümüzdeki yıl yapılacak. Aksaray ile Niğde arasında yapılacak havayolunun planlamasının da tamamlandığı söyleniyor. Aksaray’da otomotiv sanayisi de önemli bir istihdam alanı oluşturuyor.

Süleyman Altındal - Firma Ortağı

Makine parkımızda iki adet HİDROMEK HMK 300 LC, iki adet de HMK 370 LC HD paletli ekskavatör bulunuyor. Bunun yanı sıra dört adet lastikli yükleyici ve 60 adede yakın kamyonumuz var.

Buradaki ocağımızda betondan yol yapımına kadar geniş bir yelpazede kullanılabilen kalker taşını çıkarıyoruz. Analizleri düzenli olarak yapılan ürünlerimizin kalitesine güveniyoruz. Taş ocağımızda yıllık ortalama 600 – 700 bin ton kalker taşı çıkarıyoruz. 8 – 10 yıllık daha taş rezervimiz olduğunu tahmin ediyoruz. Karataş’ta yeniden faaliyete alacağımız ocağımızda ise çoğunlukla altyapı ve dolgu malzemesi olarak kullanılan bazalt çıkıyor.

Taş ocakları çalışma koşulları olarak son derece zorlu alanlardır. HİDROMEK’in burada gösterdiği performanstan, gücünden ve dayanıklılığından son derece memnunuz. Bir süredir yeni satın aldığımız 2019 model HİDROMEK HMK 370 LC HD paletli ekskavatörün verilerini takip ediyoruz. Şu ana kadarki gözlemlerimize göre hem performansı çok daha yüksek hem de daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor. HİDROMEK’i tercih etmemizin bir diğer nedeni olan servis ve yedek parça konusundaki hizmet kalitesini Türkiye’deki başka hiçbir firmada görmediğimizi söyleyebilirim.

Ali Can – Operatör

14 yıldır makine operatörüyüm. Taş Ocağımızın faaliyete geçtiği 2011 yılından bu yana Akaltın Nakliye bünyesinde ekskavatör operatörlüğü yapıyorum. Daha önce farklı projelerde birçok marka iş makinesi kullandım. Taş ocağımızda ise 8 yıldır sadece HİDROMEK kullanıyorum.

Bir süredir yeni makinemiz 2019 model HMK 370 LC HD paletli ekskavatörü kullanıyorum. HİDROMEK bu modeli hem operatörü hem de patronları düşünerek geliştirmiş diyebilirim. Önceki modellere göre kıyasladığımızda; sökü gücü ve hızı arttırılmış. Daha seri bir makine olduğu için tek vardiyada yaptığımız işin kapasitesini doğrudan yükseltti. Operatörler olarak bütün günümüzü geçirdiğimiz kabin içinde iyileştirmeler yapılmasına çok memnun oldum. Kullanım kolaylığının geliştirilmesinin yanı sıra havalı koltuk sayesinde de konforlu bir şekilde çalışıyorum. Kabin içinde yer alan LCD monitörünün ekran kalitesi de arttırılmış. Yeni ekskavatörün şu ana kadar gösterdiği performanstan ve düşük yakıt tüketiminden de çok memnunuz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina