Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Akça Beton, maliyetleri Twin ile düşürüyor
Akça Beton, maliyetleri Twin ile düşürüyor

ASCENDUM Makina distribütörlüğünde satışa sunulan Hollanda menşeli Groeneveld firmasının iş makinaları için tasarladığı otomatik gresleme ürünü Twin’i tercih eden Akça Beton, 2013 yılında kurmaya başladığı sistemden kısa süre içinde büyük avantaj elde etti.

Makina parkında 50 civarında Volvo marka iş makinası bulunan Akça Beton, operasyonel maliyetleri düşürmek için makinalarda otomatik gresleme sistemine geçti. Farklı üç sistemi makinalarda bir ay süreyle deneyen firma, ASCENDUM Makina tarafından satışa sunulan Twin Otomatik Gresleme Sistemi’ni tercih etti. Şu an 30 makinasına sistemi kuran ve sorunsuz bir şekilde çalıştıran Akça Beton’un, diğer makinalara da sistemi kurmaya devam ettiği belirtildi. Twin otomatik gresleme sistemiyle birlikte Akça Beton’un, maliyetlerini düşürerek yağlama zamanından tasarruf sağladığı kaydedildi.

Akça Beton Teknik Sorumlusu Halil Akça

“2004 yılında agrega kapasitesi artırımına girdik. Tesisimiz çok büyük ve yağlama yapmak istediğimiz zaman bu işlem 2 saat sürüyordu. Biz de otomatik yağlama ile bunu çalışırken yapmayı ve 2 saatlik zaman kaybını sıfıra çekmeyi düşündük ve başarılı olduk. Hem işimiz durmadı hem de bakım maliyetlerimiz azaldı” diyen Akça Beton Teknik Sorumlusu Halil Akça, bunu iş makinalarında da devam ettirmeye karar verdiklerini ve şu anda bütün iş makinalarında otomatik yağlama sistemine geçerek yağcının inisiyatifini ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Teknik Sorumlu Halil Akça, Twin ve iki adet rakip otomatik gresleme sistemini bir ay boyunca deneme amaçlı makinalarına kurduklarını dile getirerek; “Deneme sonunda bize en uygun olduğunu gördüğümüz Twin otomatik gresleme sistemini tercih ettik. Twin’in bir aylık sürede farkındalık yaratan bir sistem olduğunu gördük. Bizim için önemli olan makinalarımızı olması gerektiği gibi yağlayıp aynı zamanda da maliyetleri düşürmekti. Twin otomatik gresleme sistemi kısa sürede bunu gösterdi. Biz de tercihimizi bu sistemden yana kullandık” şeklinde konuştu.

İş makinasının düzgün greslenmesini garanti eden Twin otomatik gresleme sistemiyle yıpranma ve bakım maliyetlerini azaltan Akça Beton’un, özellikle eksik ve yanlış greslemeden kaynaklanan burç-pim problemlerini minimuma indirdiği bildirildi. Akça; “Gres tüketiminde yüzde 75’e varan tasarruf sağladık. Bu sayede elle yağlamada aşırı kullanılan ve fazlası toprağa düşen gresin sebep olduğu çevre kirliliğini de engelledik. Gresleme operasyonu için gerekli olan iş gücü ihtiyacından tasarruf yapmış ve böylece iş güvenliğini de arttırmış olduk” ifadelerini kullandı.

Teknik Sorumlu Akça şöyle konuştu: “Öncelikle zamandan tasarruf sağlıyor, maliyetleri düşürüyor, çalışırken bakımı kendiliğinden yapıyor. Şu anda bu durumdan çok memnunuz. İş makinası çalışırken pim burçlarına çok yük biniyor ve bunları otomatik olarak yağladığı için pim-burç maliyetimiz minimuma iniyor. Yağcıya da gerek olmadığı için o açıdan da tasarruf ediyoruz. Ayrıca çevreyi de kirletmemiş oluyoruz.”

 Twin Otomatik Gresleme Sistemi’nin özellikleri ise şöyle sıralandı:

·       Twin paralel çalışma prensibi ile çalışan bir sistem olup müşterilerine “tıkanmama garantisi” veriyor. Böylece sistem herhangi bir bakıma ihtiyaç duymadan yıllarca çalışıyor.

·       Twin otomatik gresleme sistemi tamamen kapalı bir sistem olup toz, çamur, yağmur gibi çevresel faktörlerden etkilenmiyor. -40/+70C sıcaklıkları arasında sorunsuz çalışıyor.

·       Twin sistemi kabin içi göstergesi sayesinde operatör haznedeki yağ seviyesini, sistemin sorunsuz çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliyor ve yağlama aralıklarını kolayca değiştirebiliyor. Sistemin beyni sayesinde bilgisayarla bağlanıp çalışma raporları alınabiliyor.

·       Sistem monte edildiği makinanın satılması durumunda sökülüp yeni makinaya monte edilebiliyor.

·       Groeneveld uzman personeli tarafından makinaya zarar verilmeden gerçekleştirilen montaj sayesinde uzun bir çalışma ömrü garanti ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina