Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - AKLease’in çevreci ürünü ECOLease’e Sürdürülebilirlik Ödülü
AKLease’in çevreci ürünü ECOLease’e Sürdürülebilirlik Ödülü

AKLease’in çevreci ürünü ECOLease’e Sürdürülebilirlik Ödülü

Türkiye’de leasing sektörünün öncü markalarından AKLease, 2021 yılında sunduğu çevreci finansman modeli ECOLease ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Sürdürülebilirlik Ödülüne layık görüldü.

Altı kategoride verilen Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde AKLease, Finansal Aracı Kurumlar kategorisinde çevreci finansman modeli ECOLease ile bronz ödül aldı.

ECOLease’in Türkiye’de leasing sektörünün ilk ve tek sürdürülebilirlik temalı ürünü olduğunu ve daha ilk yılında bu ürünle ödül almaktan büyük mutluluk duyduklarının altını çizen AKLease Genel Müdürü Çetin Düz şu açıklamada bulundu:

AKLease olarak yatırımlarımızın önemli çoğunluğunu enerji verimliliği ve yeni enerji oluşturuyor. ECOLease ile neredeyse yarı yılda 1 milyar TL’lik işlem hacmine ulaştık. 2021 sonu itibarıyla portföyümüz içerisindeki yenilenebilir enerji oranını yüzde 18’lere ulaştırdık. Bu finansal başarının ardından EBRD’nin Sürdürülebilirlik Ödülleri kapsamında ödüle layık görülmekten büyük sevinç ve memnuniyet duyuyoruz. Sürdürülebilir bir dünya hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

2021 yılında ECOLease ile finanse edilen 66 milyon dolar değerindeki projelerden sağlanan enerji ile 70 bin konutun enerji ihtiyacının karşılanabildiği ve 2 milyona yakın ağacın doğaya katkısı kadar fayda sağlandığı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina