Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Albayrak İnşaat, tercihini yeni HMK 310 LC ’den yana kullandı
Albayrak İnşaat, tercihini yeni HMK 310 LC ’den yana kullandı

Albayrak İnşaat, tercihini yeni HMK 310 LC ’den yana kullandı

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da 35 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Albayrak İnşaat, bölgedeki inşaat ve tarım faaliyetlerinin önde gelen tedarikçileri arasında yer alıyor. Firma, HİDROMEK ile uzun yıllara dayanan iş birliğini, makine parkına eklediği yeni H4 Serisi HMK 310 LC paletli ekskavatör ile perçinledi.

Firmanın kurucusu Mustafa Albayrak ile Finike’deki merkez tesislerinde bir araya gelerek, oto elektrikçiliğinden 400’den fazla insana istihdam sağlayan bir şirketler grubuna uzanan başarı hikayesini dinledik.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1954 Finike doğumluyum. 18 yaşında oto elektrikçisi olarak ilk kez vergi mükellefi oldum. 10 yıl çalıştıktan sonra, inşaat sektörüne malzeme temin etmek üzere depoculuk faaliyetlerimize başladık. Çimento, tuğla, inşaat demiri ve kum derken, 1996’da bunlara hazır beton üretimini ekledik. Bugüne kadar geçen zaman içerisinde gerek faaliyet alanlarımızı gerekse ürün hattımızı sürekli geliştirdik.

Hali hazırda inşaat ve tarım sektörlerindeki müşterilerimize agregadan hazır betona, beton elemanlarından orman ürünlerine kadar geniş bir yelpazede ürün sunuyoruz. Bunların yanı sıra hafriyat faaliyetlerimiz, soğuk hava depolarımız ve yap-sat inşaat müteahhitliği çalışmalarımızla da hizmet sağlıyoruz. 50’ye yakını idari personel olmak üzere 400’ü aşkın çalışanımız bulunuyor.

“Yıllık agrega üretimimiz 2 milyon ton, hazır beton üretimimiz ise 300-350 bin metreküp civarındadır”

Üretim kapasiteniz nedir? Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?

Yıllık agrega üretimimiz 2 milyon ton, hazır beton üretimimiz ise 300-350 bin metreküp civarındadır. Antalya’nın batı bölgesindeki Finike, Kumluca, Elmalı ve Kaş ilçelerinde yoğunlaşıyoruz. Demre’den gelen taleplere de cevap verebiliyoruz. Önümüzdeki dönemde Antalya’ya da hizmet vermeyi planlıyoruz.

Patentli ürünümüz olan kuyu büzlerini ise Antalya’nın her bölgesine dağıtıyoruz. Bu ürünümüz sayesinde su kuyuları çok daha ekonomik, pratik ve güvenli şekilde inşa edilebiliyor. Yap-sat inşaatlarımızı Finike ve Kumluca’da gerçekleştiriyoruz. Ayrıca kereste fabrikamızda tarım sektörü için palet üretiyoruz.

İlk iş makinenizi ne zaman aldınız?

Şu an parkınızda hangi araçlar bulunuyor? İlk iş makinemizi 1991 yılında HİDROMEK’ten almıştık. Rahmetli Hasan Basri Bozkurt ile de o zaman tanıştık ve dostluğumuz uzun yıllar boyunca devam etti. Şasi numarası 4 olan 100S model bu kazıcı yükleyicimizle dereden beton çakılı çıkarıp eliyorduk. O dönemde henüz Türkiye’de hazır beton tesisleri yoktu.

Bugün parkımızda gerek inşaat gerekse tarım sektörüne hizmet veren yaklaşık 200 adet motorlu aracımız var. İş makinelerimizin sayısı ise 20’den fazladır.

“Böylece parkımızdaki aktif HİDROMEK iş makinesi sayısı 7’ye çıkmış oldu”

Parkımızı yeni makinelerle düzenli olarak gençleştiriyoruz. Zira yaşlandıkça arızaları ve masrafları artıyor. Son olarak geçtiğimiz ay içerisinde HİDROMEK’ten 1 adet HMK 310 LC paletli ekskavatör satın aldık. Böylece parkımızdaki aktif HİDROMEK iş makinesi sayısı 7’ye çıkmış oldu. 3 adet 2010 model HMK 300 LC paletli ekskavatör ile birlikte 2010 model 2 adet HMK 120 S ve 1 adet HMK 102 B model kazıcı yükleyicimiz bulunuyor.

Neden yine HİDROMEK’i tercih ettiniz?

HİDROMEK ile 30 yıldır çalışıyoruz ve memnun olduğumuz için tercihimiz yine bu yönde oldu. Bizim açımızdan makinelerin yakıt ekonomisi ve dayanıklılığı temel kriterlerdir. 2 günde neredeyse 20 ton mazot tüketiyoruz.

Yeni H4 Serisi ekskavatörlerin üretkenlik, dayanıklılık ve maliyet anlamında daha avantajlı olduğu belirtilmişti. Bu açıdan yeni makinemizin performansını takip ediyoruz. İlk gelen bilgiler, iş performansında gelişme olduğunu gösteriyor. Asıl değerlendirme birkaç ay sonra ortaya çıkacaktır.

Bir yerlisi olarak Finike ekonomisi ve sosyal hayatı hakkında neler söylemek istersiniz?

Burası bir tarım bölgesi olduğu kadar aynı zamanda gelişen bir yerleşim bölgesidir. Denizi, havası, meyvesi, sebzesi, doğası, iklimi ve insanıyla Türkiye’nin en gözde yerlerinden biridir. Buraya tatile gelenler sonraki yıllar tekrar gelmek istiyor; hatta emeklilikleri için bir ev arayışına giriyorlar. Biz de bu ihtiyaca yönelik olarak villa ve apart inşaatları yapıyoruz.

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü doğrudan etkiliyor. Geçtiğimiz yıl kredi faizlerinin düşmesiyle müteahhitler ellerindeki konutları büyük ölçüde satabildiler. Akabinde yeniden inşaat çalışmaları başladı. Ancak son dönemde pandemi ve faizlerin yeniden yükselmesiyle satışlar ciddi ölçüde azaldı.

HMK 310 LC Operatörü – İsmail Yılmaz

28 yaşındayım ve 10 yıldır ekskavatör kullanıyorum. Bundan önce firmamızın Kaş’taki şantiyesinde bulunan 2010 model HİDROMEK HMK 300 LC makinesini kullanıyordum.

Yeni makinemiz geleli yaklaşık 1 ay oldu. Makine oldukça sağlam, oturaklı ve heybetli görünüyor. Bomu güçlendirilmiş. Yürüyüşleri de gayet güzel, yere sağlam basıyor. Operatörüne güçlü bir şekilde iş yapabilme hissiyatı veriyor. Bu makineden aldığım tadı, 35 ton sınıfındaki diğer marka makinelerimizden alamıyorum.

%15 daha yüksek güç ve %15 daha az yakıt

En üst moda almadan, power modunda rahatlıkla çalışabiliyorum. Önceki modele kıyasla yaklaşık %15 daha güçlü. Ve yine yaklaşık %15 daha az yakıt tüketiyor. İlk gördüğümde kovasının bu kadar büyük olmasına şaşırmıştım. Tam doldurduğunda 1,6 metreküpe kadar malzeme alıyor.

Kabin konforu, koltuğu, görüş açısı, kliması, ekranı çok güzel. Her şey elimin altında. Tüm ayarlarını, göstergelerini, radyosunu ekran üzerinden dokunmatik olarak kontrol edebiliyorum.

Motor kaputu daha büyük ve hafif olduğu için açıp kapamak çok kolay. Dönüş pompasının olduğu alanın genişletilmesi hortum söküp takma işlerini kolaylaştıracaktır. Mazot, yakıt ve pilot filtrelerinin bir yere alınmış olması da bakımlar için kolaylık sağlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina