Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Ankara uluslararası fuar alanının temeli atıldı
Ankara uluslararası fuar alanının temeli atıldı

İş makineleri sektörünün de merakla beklediği, Ankara Esenboğa Havalimanı yakınında bulunan Akyurt ilçesinde inşa edilecek Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Fuar merkezi 2 etap halinde planlandı. Birinci etap 580 bin metrekarelik bir alan içinde 5 holden oluşuyor. Her bir hol de kapalı ve onar bin metrekareye sahip bulunuyor. Fuar alanı toplamda 175 bin metrekare inşaat alanı ve 127 bin metrekare de açık sergi alanı olmak üzere toplam 302 bin metrekareden oluşacak. Ayrıca 500 adedi kapalı, 7.000 adedi de açık olmak üzere 7.500 araçlık otopark bulunacak. İkinci etapta ise 5 tane onar bin metrekarelik hol ve 100 bin metrekarelik açık alanla birlikte fuar alanı büyüyecek. İnşaatın 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), Akyurt Belediyesi ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ortaklığında yapılacak olan fuar alanı sayesinde dünyada sadece 3 şehirde gerçekleştirilebilen havacılık fuarları, Ankara’da da düzenlenebilecek.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Temelini atacağımız proje, Avrupa’nın ve dünyanın sayılı fuarları arasında yerini alacaktır. İkinci etapta Esenboğa Havalimanı ile fuar alanı arasında bir bağlantı yolu yapılacak. Bu sayede dünyada sadece Dubai, Paris ve Berlin’de bulunan ve havacılık sektörüne hizmet veren fuarlar artık Ankara’da da yapılabilecek. Projemiz tamamlandığında yılın 12 ayında fuarlar düzenlenebileceği gibi yüksek katılımlı kongreler için de salonlarımız yer alacak.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina