Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - ASCENDUM MAKİNA, MARBLE 2024’TE GÜCÜNÜ HİSSETTİRDİ
ASCENDUM MAKİNA, MARBLE 2024’TE GÜCÜNÜ HİSSETTİRDİ

ASCENDUM MAKİNA, MARBLE 2024’TE GÜCÜNÜ HİSSETTİRDİ

ASCENDUM Makina, 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda güçlü makinaları ile gövde gösterisi yaptı.

Fuarda Volvo’nun en güçlü ekskavatörlerinden olan yeni 50 tonluk Volvo EC500 görücüye çıkarken, mermer sektörü için özel olarak geliştirilen Volvo L220H lastikli yükleyici ve fark yaratan özellikleriyle sektörün yıldızı olan Metso LT106 mobil kırıcı yoğun ilgi gördü.

Yeni nesil Volvo EC500 ekskavatöre yoğun ilgi

Fuar boyunca kalabalık bir ekiple ziyaretçilerini ağırlayan ASCENDUM Makina, standında birçok sektörde fark yaratan ve verimliliği artırmak için tasarlanan Volvo iş makinaları sergilendi. En çok ilgiyi ise en zorlu uygulamalar için benzersiz çözümler sunan yeni 50 tonluk paletli ekskavatör Volvo EC500 gördü.

Volvo EC500’ün operatörlerin işlerini daha konforlu, daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olduğunu söyleyen ASCENDUM Makina CEO'su Tolga Polat, fuarda lansmanı yapılan bu yeni ürünün sektöre birçok yenilik getirdiğini belirterek, “Volvo EC500, yüksek çözünürlüklü yardımcı pilot ekranı, 360 derecelik kamerası, ısıtmalı-soğutmalı operatör koltuğu, daha düşük devirde daha yüksek güç üreten Volvo motor, elektro hidrolik sistem, anahtarsız motor çalıştırma, kablolu ve kablosuz akıllı telefon şarjı, yeni çalışma modu anahtarı gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor” dedi.

Güçlü çözümleriyle Ascendum Makina liderliği bırakmıyor

Mermer için özel olarak geliştirilen Volvo L220H Block Handler lastikli yükleyicinin, güçlü motor ve ikinci nesil OptiShift sayesinde yüzde 15'e kadar daha fazla yakıt verimliliği sağladığını belirten Polat, “Volvo L220H lastikli yükleyicimiz, yeni tasarlanan “Block Handler” paketiyle satışa sunuluyor. 1.500 kg’lık arka ağırlığı sayesinde daha büyük mermer bloklarının kaldırılmasına olanak sağlıyor. Aynı zamanda tersinir fan özelliğiyle en tozlu ortamlarda bile motor performansını üst seviye çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

Marble 2024’ün bir diğer gözde ürünü olan Metso LT106, kompakt boyutları ve paletler üzerinde hareket kabiliyeti ile şantiye içinde nakliye ve ilk kurulum maliyetlerinden tasarruf sağlıyor. Metso LT106’ın taş ocaklarının performansını en üst seviyeye çıkardığını vurgulayan Polat, performans ve tasarrufun bir arada olduğunu belirterek, “Metso LT106, motor yerleşimi ve kompozit volan muhafazaları gibi yeni tasarım özellikleri ve geniş servis platformları ile işletim maliyetlerini azaltırken mümkün olan en yüksek değeri yaratıyor” dedi.

“Müşterilerimiz sürdürülebilirliğe önem veriyor”

Fuarın kendileri açısından çok iyi geçtiğini belirten Tolga Polat, sektörde bu kadar güçlü olmalarında, orijinal yedek parça temini ve tecrübeli satış sonrası hizmet olduğunu vurgulayarak, “Biliyoruz ki müşterilerimiz uzun vadeli yatırımlara ve sürdürülebilirliğe önem veriyor. Biz de tüm ziyaretçilerimize orijinal Volvo yedek parçaları ve satış sonrası hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgiler vererek operasyonlarını nasıl kesintisiz bir şekilde sürdürmelerine destek olduğumuzu aktardık. Gelecek sene tekrardan görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina