Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Ateş İnşaat, HİDROMEK ile altyapı işlerinde hızlı çözüm sunuyor
Ateş İnşaat, HİDROMEK ile altyapı işlerinde hızlı çözüm sunuyor

Yaklaşık 40 yıllık inşaat sektörü geçmişi bulunan Ankara merkezli Ateş İnşaat, Ankara ve Bursa başta olmak üzere su kanalizasyon idarelerinin içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu gibi altyapı işlerinde hizmet veriyor. Yurt içindeki tecrübesini son 2 yılda Türkmenistan’daki altyapı projelerine de taşıyan Ateş İnşaat, zamanın kıymetli olduğu taahhüt işlerinde HİDROMEK makinelerine ağırlık veriyor.

Şantiyelerin genel koordinatörlüğünü yürüten Yönetim Kurulu Üyesi Eset Ateş’i ziyaret ederek firma faaliyetleri ve HİDROMEK tercihleri üzerine konuştuk.

Devam eden projelerinizden bahseder misiniz?

Ankara Yenimahalle’de bölge altyapı bakım, onarım işlerini yapıyoruz. Çankaya-Mamak altyapısında çalışıyoruz. Beypazarı-Nallıhan içme suyu ve muhtelif bölgelerde sürme boru işlerinde faaliyet gösteriyoruz. Türkmenistan’da ise içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve yaya altgeçit çalışmalarımız var. Tüm bu işler ihale usulü alınan taahhüt işleridir. Hepsinde ana yüklenici olarak görev alıyoruz.

Ateş İnşaat bünyesinde kaç kişilik ekip çalışıyor?

450 kişilik bir ekibimiz var. Türkmenistan’da da 180’e yakın çalışanımız bulunuyor.

Altyapı işlerinde ne tip makineler kullanıyorsunuz?

Ankara’da yaklaşık 20 makineyle çalışıyoruz. Büyük tonajlı makineler hafriyatta daha avantajlı oluyor fakat altyapı işlerinde yakıt tüketimi ve seriliğe önem verdiğimiz için 22 ton sınıfı makineleri tercih ediyoruz. Ekskavatörde parkımızın ağırlığını HİDROMEK oluşturuyor.

Kazıcı yükleyicide ise sadece HİDROMEK’i tercih ediyoruz. Kazıcı yükleyiciler sürekli seyahat ediyor. Şehir içinde ya da yollarda herhangi bir sorunla karşılaşmayacağımız bir makineyle çalışmak istiyoruz. Dolayısıyla kazıcı yükleyici konusunda biraz daha hassasız ve farklı servislerle uğraşmaktansa tek tip markayla yolumuza devam ediyoruz. 2016 içinde 6 adet HMK 102 B ALPHA A5 kazıcı yükleyici ve 1 adet HMK 220 LC paletli ekskavatör alımı yaptık.

Sizin için iyi bir iş makinesi nasıl olmalı?

Her zaman bize az masraf çıkaracak ve işimizi hızlı yapacağımız makinelere yöneliyoruz. Yakıt tüketiminin düşük ve servis müdahalelerinin hızlı olması bizim için en önemli iki faktördür. Çünkü her beklediğimiz dakika ya da saat maliyet anlamında dezavantaj demektir. Makine sorunlarının hızlıca çözülmesi gerekiyor. Ankara gibi büyük bir şehirde vatandaşa hizmet veriyoruz. Makine durduğunda verdiğimiz hizmet aksıyor ve ana yüklenicisi olarak çalıştığımız kurum da tepki alabiliyor.

HİDROMEK’i tercih etme kararına nasıl vardınız?

Önemli olan uygun fiyata makine almak değil, alımdan sonraki süreçte zarar etmemektir. Dolayısıyla HİDROMEK’in ikinci eldeki değerini de inceledik. Tüm bunları teknik ekibimizden operatörümüze kadar tam kadro analiz ediyoruz. Ayrıca HİDROMEK yetkililerinin ilgisi de bizi memnun ediyor. Bu zamana kadar işimizi aksatacak hiçbir sorunla karşılaşmadık. Makinelerde herhangi bir bom çatlaması ya da kırılması yaşamadık.

Teknolojik açıdan HİDROMEKleri nasıl buluyorsunuz?

Makineler şantiyeye indiğinde herkesten önce ben denerim. Özellikle ALPHA Serisi son derece konforlu olmuş. HİDROMEK, teknolojik olarak iyi makineler üretiyor ve işlerin rahat bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Operatörler de son gelen makinelerden memnun. Sonuçta onların da çalışma koşullarının iyi olması gerekiyor.

Makineleri ortalama kaç yılda yeniliyorsunuz?

Maksimum 5 yılda bir parkımızı yeniliyoruz. Makineler, yılda ortalama 1.500 saat çalışıyor. Bakım konusunda özenli davranıyoruz. Sonuçta ekmeğimizi onlardan yiyoruz. Düzenli bakımlarda HİDROMEK’ten destek alıyoruz.

Piyasayla ilgili öngörüleriniz nasıl? Şartlar ne olursa olsun yatırımdan kaçınmamalıyız. Aksine Ateş İnşaat olarak daha çok çalışıp yatırımlarımıza devam ediyoruz. Hep birlikte çalışırsak ülke olarak daha iyi yerlere geliriz.

Ateş İnşaat Operatörü Ercan İşcan:

30 yıl operatörlük geçmişim var, son 6-7 senedir HİDROMEK kullanıyorum. Kullandığım HMK 102 B ALPHA A5 kazıcı yükleyiciyle Yenimahalle bölgesindeki ASKİ’nin bütün altyapı bakımlarını yapıyoruz. Dolayısıyla sürekli hareket halindeyiz. Makinede eskiye seriye kıyasla birçok yenilik var. Geniş görüş açışı, levyelerin kullanım kolaylığı, iki taraftan da rahatlıkla kontrol ettiğimiz çift bilgi ekranı gibi özelliklerle kabini geliştirmişler. Gücü ve performansında hiçbir sorun bulunmuyor. Seyahat ederken yormuyor ve dar alanlarda yüksek manevra kabiliyeti sağlıyor.

Ateş İnşaat Operatörü Cemal Şahbaz:

28 yaşındayım, uzmanlık alanım kazıcı yükleyiciler. Bu zamana kadar çeşitli markaları kullandım, 5 yıldır HİDROMEK kullanıyorum. 2011’de kullandığım makineyle kıyasladığım zaman HMK 102 B ALPHA’nın daha gelişmiş bir kazıcı yükleyici olduğunu söyleyebilirim. Süspansiyon sistemini tamamen değiştirmişler. Dolayısıyla daha rahat çalışabiliyorum. Operatörü yoracak hiçbir sorunla karşılaşmıyorum, yolda giderken sarsmıyor. Her türlü konforu düşünmüşler. Yüksek manevra kabiliyeti dar sokaklarda avantaj sağlıyor. Makinenin gücü de artmış hem ön hem arka kova daha kuvvetli hale getirilmiş. Makineye bindiğimde inmek istemiyorum.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina