Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Avrasya Tüneli 2016'da faaliyete geçecek
Avrasya Tüneli 2016'da faaliyete geçecek

İstanbul’un iki yakasını deniz tabanının altından karayoluyla birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Proje, 2016 yılı sonunda tamamlanarak hizmete açılacak.

İstanbul Boğazı’nın altından geçen 5,4 km uzunluğundaki iki katlı tüneli de kapsayan, Kazlıçeşme-Göztepe arasında toplam 14,6 km’lik bir güzergâhta, Yapı Merkezi ile SK E&C tarafından inşa edilen proje, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve beraberindeki heyet tarafından incelendi.

AYGM Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Eyigün tarafından yapılan proje sunumunun ardından şantiye alanına giden Başbakan Davutoğlu, tünele girerek incelemelerde bulundu. Proje için özel tasarlanan ve bentonit bulamacı kullanan tünel açma makineleri arasında 11 bar değerindeki işletme basıncı ile dünyada 1., 13,7 metrelik kazı çapı ile de 6. sırada yer alan TBM hakkında bilgi alan Davutoğlu, projenin küresel ölçekte olduğunu belirterek, tünelde günde 8 ile 10 metre ilerleme kaydedildiğine değindi.

3 bin 400 metresi su altında olan tünelin toplam geçiş uzunluğunun 5 bin 400 metre olduğunu ifade eden Davutoğlu, 9,2 kilometrelik bağlantı yollarıyla da projenin dünyada bir ilk niteliği taşıyacağını kaydetti. Başbakan, projede iş sağlığı ve güvenliği kurallarına da büyük önem verildiğine dikkat çekti.


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina