Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Avrasya Tüneli’nin dev köstebeğine özel enerji kablosu
Avrasya Tüneli’nin dev köstebeğine özel enerji kablosu

Avrasya Tüneli Projesi’nin tünel inşaatında kullanılan ve 11 barlık basınç dayanımıyla dünyada ikinci sırada yer alan tünel açma makinesinin (TBM) elektriği, Prysmian Group’un ürettiği özel tasarım kablo tarafından sağlanıyor.

Prysmian Group’un İtalya’da bulunan tesislerinde, projenin uzunluğuna denk gelecek şekilde üretilen ve proje tamamlanana kadar kullanılacak olan kablo; esneklik, darbelere ve birden çok kez sarılıp açılmaya dayanıklılık gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Prysmian Group Türkiye Özel Kablolar Satış Direktörü İlhan Öztürk, projede yer almalarından dolayı duydukları mutluluğu şu sözlerle ifade etti: “Prysmian Group Türkiye olarak özel üretim gerektiren kablolar alanındaki başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Yeraltı projelerine sağladığımız kabloların yanı sıra bu tip büyük projelerde kullanılan özel makinelere enerji sağlayan kablolar da üretiyoruz. Türkiye’de her gün büyüyen inşaat sektöründe teknikler gelişirken biz de yeni trendlere uyum sağlayarak ürün yelpazemizi geliştirmeyi sürdürüyoruz.”

“Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonu kapsamında Prysmian Group’un yer aldığı projeler arasında Marmaray Ayrılıkçeşme-Üsküdar ve Yenikapı-Sirkeci arasında yer alan tünelleri ve Gerede Tünelleri de bulunuyor.

Bursa merkezli Prysmian Group Türkiye’nin ürün yelpazesinde 220 kV’a kadar olan tüm enerji kabloları, 3.600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları ve fiber optik kabloları bulunuyor. Ayrıca Draka ile sadece ana ortaklar seviyesinde gerçekleşen birleşme sonucunda demiryolu sinyalizasyon kabloları, asansör sistemleri, stüdyo broadcast kabloları ve özel kablolar da ürün yelpazesine eklendi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina