Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - AVRUPA, HİDROMEK’İN TÜRKİYE’DEN SONRA İKİNCİ LOKOMOTİF PAZARI OLDU
AVRUPA, HİDROMEK’İN TÜRKİYE’DEN SONRA İKİNCİ LOKOMOTİF PAZARI OLDU

HİDROMEK'in Fransa'dan Sorumlu Satış ve Ürün Destek Uzmanı Alp Kısakürek:

“Avrupa, Türkiye’den sonra HİDROMEK’in İkinci Lokomotif Pazarı Konumunda”

Nisan ayında Paris’te düzenlenecek INTERMAT Fuarı’na hazırlanan HİDROMEK, Avrupa’nın en büyük 5 pazarında payını artırmak için bu ülkelere özel satış ekibiyle çalışmalarını doludizgin sürdürüyor. Temel hedef ise Avrupa ülkelerinde bayi ağını daha da genişleterek marka bilinirliğini sağlamlaştırmak.

İş makineleri sektörünün en önemli organizasyonlarından olan Paris INTERMAT Fuarı’nın basın etkinliği 18-19 Ocak tarihlerinde Paris’te gerçekleşti. 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek ve sektördeki birçok yeniliğe ev sahipliği yapacak olan fuarın ön basın buluşmasında HİDROMEK temsilcileri hem firma olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi vermek, hem de fuarda sergileyecekleri ürünleri tanıtmak amacıyla yerlerini aldı.

HİDROMEK’in Avrupa faaliyetleri hakkında bilgi aldığımız HİDROMEK'in Fransa'dan Sorumlu Satış ve Ürün Destek Uzmanı Alp Kısakürek, “HİDROMEK’in yurt dışı ofislerinden HİDROMEK West yapılanması olarak Avrupa’nın 5 büyük pazarı; İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya ve Almanya pazarlarındaki bayi ve satış sonrası hizmetlerin yönetiminden sorumluyuz. Kıtanın geri kalan ülkeleri ise Ankara’daki ihracat departmanımız tarafından yönetiliyor.” dedi.

Avrupa’da dar sokaklar nedeniyle kompakt makinelere rağbet yüksek

HİDROMEK bünyesinde 6 yıl İstanbul Anadolu yakası satış temsilciliği görevinin ardından son 3 yıldır Fransa pazarının satış faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Kısakürek, şu değerlendirmede bulundu: “

Avrupa’da müşteriler, kapasite dışında makinelere hangi özelliklerin eklenebileceği üzerinde duruyor. Bu yüzden Avrupa’da makine uygulamaları önem kazanıyor. Özellikle kompakt makinelerde çift parçalı bomlar, dozer bıçakları, otomatik merkezi yağlama sistemleri ve yüksek debili hidrolik hatlar önem kazanıp gündeme geliyor.”Kısakürek, Avrupalıların işe göre makine seçtiğini belirterek, kaç tonluk makine gerekiyorsa o tonajın alındığına ve özellikle şehir merkezinin dar sokakları sebebiyle kompakt makinelerin yüksek oranda satıldığına dikkat çekti.

İspanya’da HİDROMEK satışları daha da arttı

HİDROMEK’in, İspanya pazarında daha uzun süredir yer aldığı için daha fazla gelişim gösterdiğine değinen Alp Kısakürek, “Pazar payımızı İspanya’da korumakla birlikte bir önceki seneye göre satışlarımızı daha da artırdık. Fransa, Almanya, İtalya ve Portekiz gibi büyük pazarlı ülkelerde de satışlarımızı artırma çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. HİDROMEK’in her yıl Avrupa’daki etkisinin daha da arttığını belirten Kısakürek, “Türkiye pazarından sonra Avrupa, HİDROMEK’in adeta ikinci lokomotifi konumunda. Hedefimiz Avrupa’nın her ülkesinde marka bilinirliğimizi daha da sağlamlaştırmaktır.” dedi.

HİDROMEK geniş ürün yelpazesiyle INTERMAT Paris’e hazır

HİDROMEK geniş ürün yelpazesiyle açık alan EXT6C048 numaralı stantta, INTERMAT Paris 2024’te yerini alacak.

HİDROMEK’in fuarda sergileyeceği ürünler arasında; K4 Serisine ait HMK 62 TC mini kazıcı yükleyici, HMK 102 B Supra kazıcı yükleyici, H4 Serisine ait HMK 150 WR lastikli ekskavatör, HMK 140 LC, HMK 145 LC SR, HMK 230 LC, HMK 310 NLC ve HMK 390 LC HD (2 parça bom) paletli ekskavatörler, HMK 635 WL lastikli yükleyici ve HMK 600 MG motor greyder bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina