Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Avrupa, Türkiye'yi hayranlıkla izliyor
Avrupa, Türkiye'yi hayranlıkla izliyor

Avrupa Hazır Beton Birliği’nin (ERMCO) Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantı vesilesi ile Türkiye’ye gelen ERMCO Yöneticileri ile birlikte Türkiye Hazır Beton Birliği yöneticileri, 3. Köprü şantiyesini de ziyaret etti.

Avrupa ve Türkiye’deki beton sektörü İstanbul’da masaya yatırıldı. Avrupa Hazır Beton Birliği’nin (ERMCO) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere Türkiye’ye gelen ERMCO Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Hazır Beton Birliği’nin (THBB) ev sahipliğinde yönetim kurulu toplantısına katıldı. ERMCO Yöneticileri ile birlikte THBB Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra 3. Boğaz Köprüsü şantiyesini ziyaret etti. THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Avrupalı misafirlerin bu projeden çok etkilendiğini belirterek, Türk inşaat ve malzeme tekniğinde yeni bir devir açan ve 3. Boğaz Köprüsu projesine imza atan ICA’yı özellikle tebrik etti.

Başkan Yavuz Işık, Türkiye’nin Avrupa’da lider, dünyada ise 3. sırada yer aldığına işaret ederek, İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. Büyüyen ve gelişen Türkiye’de birçok alt yapı yatırımı yapılıyor. Dünyanın en büyük havalimanı Türkiye’nin kalbinin attığı İstanbul’da inşa ediliyor. Üç katlı tüp geçit inşaatı, 3. Köprü gibi birçok yeni yatırım hayata geçiyor. Bütün bu gelişmeler ise önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte hazır betonun en fazla kullanıldığı ülkelerden birinin Türkiye olacağını gösteriyor. Hem dünyanın hem de Avrupa’nın gözü bizim üzerimizde olacak.” dedi.

ERMCO Başkanı Stein Tosterud ise Türkiye’deki hazır beton sektörünün hızlı gelişimini ve başarılı uygulamaları hayranlıkla izlediklerini belirtti. Tosterud, “Türkiye tek başına, tüm Avrupa’nın yarısı kadar hazır beton üretiyor. ERMCO’nun temsil ettiği Avrupa sektörü, bugün yaklaşık 250 milyon metreküp beton üretiyor. Bunun 107 milyon metreküpünü ise Türkiye üretiyor. Türkiye; Fransa, İngiltere ve Almanya ile birlikte, Birlik’in en önemli üyesi.” diye konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina