Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Avrupa’nın ilk Volvo shovel ekskavatörü
Avrupa’nın ilk Volvo shovel ekskavatörü

Avrupa’nın ilk Volvo shovel ekskavatörü

Volvo İş Makineleri (Volvo CE), müşterilerinin yaptıkları işe ve coğrafyaya göre değişkenlik gösteren ihtiyaçlarına, standart makinelerinden farklılaştırarak geliştirdiği özel modelleriyle çözüm sağlıyor. Bunun son örneği, özel uygulamalar alanında onaylı tedarikçisi SNS firmasıyla yapılan iş birliği çerçevesinde geliştirilen ve Avrupa’nın ilk Volvo shovel ekskavatörü olan EC480EL oldu.

40 yılı aşkın süredir Slovakya’da dolomit madeni işleten Dolkam Šuja firması, zorlu saha koşullarına en uygun ekipmanı bulmak üzere geçen zaman içesinde birçok makine kombinasyonunu test etmiş. Bu süreç sonunda en uygun çözümün, standart birer lastikli yükleyici ve ekskavatör yerine, daha yüksek sökü gücü ve kova kapasitesi sağlayan bir shovel ekskavatör kullanmak olduğuna karar veren firma, bu ihtiyacını birlikte çalışmak istediği Volvo CE’nin bölge bayisi Ascendum Slovakya yetkilileriyle paylaşmış.

Bölgenin referans makinesi oldu

Volvo CE’nin Güney Kore’de bulunan Changwon tesisinde hayata geçirilen 47 tonluk paletli shovel’in; bom, arm, kova ve ekstra arka ağırlığı SNS firması tarafından geliştirilerek makineye uygulandı. Makinenin müşteriye teslim edilmesinden önceki test aşamaları ise yine Changvon’daki tesislerde gerçekleştirildi.

SNS, EC480EL paletli shoveli Dolkam Šuja'ya tedarik edebilmek için, geliştirmelerini CE standartlarına uygun olarak gerçekleştirdi. Bu uygulama, Volvo’nun Avrupa’daki diğer bayilerine benzer shovel modelleri için de birçok fırsat sunuyor.

İş birliği sürecini değerlendiren Peter Lam, “Bu modifikasyon sürecindeki en harika şey, Volvo kalitesinden taviz vermemek üzere; onaylı tedarikçimizle yakın bir iş birliği içinde çalışarak silindir, pim, burç ve kova bağlantı sistemi gibi orijinal Volvo bileşenlerini tasarıma dahil etmek oldu.” dedi.

Ascendum Slovakya’nın Genel Müdürü Attila Annus ise, “Müşterimiz yeni makineden oldukça memnun. Bölgedeki bu uygulamalarımızı arttırarak devam ettireceğimize inanıyoruz. Volvo’nun özel uygulama ekibiyle süreç boyunca olan iş birliği gerçekten takdir edildi. Bize de müşterimizin ihtiyaç duyduğu benzersiz çözümü sağlama imkânı verdi.” dedi.

Firma, yakın gelecekte 20 hektara çıkarmayı planladığı 16 hektarlık alanında yılda 540 bin ton dolomit üretiyor. Dolomit başta metalürji olmak üzere birçok sektörde kullanılabilen bir malzeme.

Volvo shovel ekskavatörlerin hikayesi 2014’e uzanıyor

Esnek bir üretim politikasına sahip olduklarına sahip olduklarını belirten Volvo CE Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri Yıkım ve Özel Uygulama Çözümleri Uzmanı Peter Lam, “Müşterilerimiz portföyümüzdeki belirli ürünlerle sınırlı değiller. Onların ihtiyaçlarını dinlemekten ve partnerlerimizle olan güçlü iş birliğimiz sayesinde özel çözümler geliştirmekten her zaman memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Volvo CE, küresel anlamda ilk shovel teslimatını, 2014 yılında Endonezya’ya gerçekleştirmişti. Cüruf işlerinde kullanılan bu özel yapım EC700CL shovelle birlikte, sıcak malzemenin kauçuk lastikler için oluşturduğu risk ortadan kaldırılırken, tehlikeli malzemelerin kabinden uzakta güvenli bir şekilde taşınması sağlanıyordu. Volvo, bundan sonra Hindistan'daki taş ocağı, madencilik ve sıcak cüruf işleme uygulamalarında da shovel ekskavatörleriyle başarı elde etti.

Peter Lam, shovelin en önemli avantajının bom ve kolun kinematiği sayesinde sağlanan yüksek koparma kuvveti olduğunu belirterek, böylece daha büyük kovalarla çalışılarak daha fazla üretim yapılabildiğini vurguladı. EC480EL’nin dar alanlarda çalışırken de avantaj sağladığını belirten Lam, aşındırıcı malzemeleri yüklerken makine aksamlarında çok daha az aşınma meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

EC480EL teknik özellikleri

Ağırlık: 47,3 ton

Bom uzunluğu: 4,3 m

Arm uzunluğu: 2,3 m

Ağır hizmet tipi kova: 2,6 m3

Ön donanımdaki orijinal Volvo silindirleri: 4,5 m

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina