Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Avrupa’nın kiralama devi Loxam, Ramirent’i satın alıyor
Avrupa’nın kiralama devi Loxam, Ramirent’i satın alıyor

Avrupa’nın kiralama devi Loxam, Ramirent’i satın alıyor

Avrupa’nın en büyük makine ve ekipman kiralama şirketleri arasında yer alan Fransa merkezli Loxam, Finlandiya merkezli kiralama firması Ramirent’in hisselerinin tamamını satın almak için resmi teklifte bulunduğunu duyurdu.

Loxam’ın, satın alma için Ramirent hissedarlarına yaklaşık 970 milyon euro teklif ettiği açıklandı. 2018 yılında 712 milyon euro ciro elde eden Ramirent’in İskandinavya, Orta ve Doğu ve Avrupa’daki 9 ülkede 294 şubesi ve yaklaşık 2.900 çalışanı bulunuyor.

Satın almanın gerçekleşmesiyle birlikte 1.000 şube ve 600.000 birimden fazla ekipmana sahip olacak şirketin Avrupa’nın en büyük, dünyanın üçüncü ekipman kiralama firması konumuna gelebileceği belirtiliyor.

Resmi satın alma teklifinin yapılmasının ardından açıklama yapan Loxam CEO’su Gérard Déprez, “Loxam, Ramirent’in satın almasıyla birlikte yeni pazarlara ve ürün çeşitliliğine sahip olacak. Coğrafi olarak birbirimizi tamamlayacağız ve müşterilerimize daha geniş ölçekli ve kaliteli hizmet vereceğiz. Finansal olarak güçlü ve rekabetçi yapımızla pazarındaki varlığımızı daha da güçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina