Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Başkonsolos, Tekno Maccaferri’yi ziyaret etti
Başkonsolos, Tekno Maccaferri’yi ziyaret etti

İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini ve beraberindeki heyet, 2012 yılında faaliyete geçirilen ve 10 bin metrekare alana kurulu inşaat, geoteknik ve çevre mühendisliği uygulamalarında kullanılan çift bükümlü tel ağ türevi malzemelerin üretimini yapan Tekno Maccaferri Düzce Fabrikası’nı ziyaret etti.

Türkiye’deki en gelişmiş geoteknik mühendislik uygulamalarını başlatarak, Düzce’de bölgenin en modern üretim tesisini kuran ve 5 bin ton olan üretim kapasitesinin yaklaşık bin 500 tonunu, başta Türkmenistan, Gürcistan, Irak, İngiltere ve İtalya olmak üzere bir çok ülkeye ihraç eden Tekno Maccaferri’nin bölgede faaliyet gösteren fabrikası hakkında Gianluca Alberini’ye detaylı bilgi verdi.

İtalya Başkonsolosu Alberini; “İtalya ve Türkiye’nin dostlukları çok eski dönemlere dayanıyor. İstanbul’a Türklerden önce İtalyanlar yerleşmişler. Bu sebeple Türkiye’nin ayrıca bir yeri var. İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkiler oldukça gelişmiş. İthalat ve ihracat alanında İtalya, Türkiye için 4. sırada geliyor. Düzce’de de bazı İtalyan yatırımcılar var. Biz daha fazla ne yapabiliriz diye incelemeye geldik” ifadelerini kullandı.

Gezi esnasında Alberini’ye; Tekno Maccaferri’nin, otoyollar, demiryolları, havaalanları ve endüstriyel altyapılar için gerekli istinat yapısı uygulamaları, kaya ve taş düşmesine karşı koruma uygulamaları, dere ıslahı ve erozyon kontrol projeleri ile katı ve tehlikeli atık depolama sahaları uygulamaları gibi çözüm konuları ile farklı sektörlerde faaliyet gösterdiğinden bahsedildi.

Başkonsolos Alberini’ye Düzce fabrika ziyareti anısına Tekno Maccaferri Genel Müdür Yardımcısı Ali Kemal Kermooğlu tarafından plaket verildi. Tekno Maccaferri Düzce fabrikasını ziyaret eden İtalya Başkonsolosu ve yanında yer alan heyet, yapılan incelemelerin ve tanıtımların ardından Düzce’den ayrıldı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina