Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Beton Ankara 2014, Congresium’da kapılarını açtı
Beton Ankara 2014, Congresium’da kapılarını açtı

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen Beton Ankara 2014 / Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, Congresium Ankara’da gerçekleşiyor.

Bu yıl altıncı kez düzenlenen fuar, ekonominin lokomotifi inşaat ve onun en temel kolu hazır beton ile ilgili sektörlerden birçok firmayı aynı çatı altında buluşturuyor. Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık’ın ev sahipliği yaptığı açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Türkiye’nin önde gelen firma temsilcileri katıldı.

“THBB’yi bakanlığımızın yan kuruluşu olarak görüyorum”

Fuarın açılışında konuşan ve kendisinin de inşaat mühendisi olduğunu belirten Bakan İdris Güllüce, Türkiye’nin büyük bir alanının deprem kuşağında olduğunu ifade ederek; “Ne mutlu ki hazır beton üreticileri bu kadar geliştiler. Diliyoruz, geçmişte yapılan dayanıksız binalar da en kısa zamanda yenilensin. Bu noktada önemle ifade etmek isterim ki partner kuruluşumuz Türkiye Hazır Beton Birliği ile bu konuda içimiz, gönlümüz rahat. Türkiye Hazır Beton Birliği’ni bakanlığımızın yan kuruluşu olarak görüyorum. Onların döktüğü her sağlam beton, ülkemizin tümüne baktığımız zaman, ‘Bu bina riskli değil, onunla ilgili kafamızı meşgul etmeyeceğiz!’ diyoruz. Birlikte hareket etmekten mutluluk duyduğumuzu ve her zaman yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise yaptığı konuşmada, betonun önemine değinerek; “Beton, insanoğlunun doğada tutunabilmesi, barınabilmesi, yaşayabilmesi için en güçlü materyal konumunda” dedi.

THBB Başkanı Yavuz Işık

Fuar, Ankara’da ilk kez düzenlendi

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Ankara’da ilk defa fuar yaptıklarını, 50 firmanın katılım gösterdiğini belirtti. Işık; “Beton 2014, Ankara’daki ilk fuarımız olmasına rağmen çok ciddi talep gördü ve bu bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Beton Ankara 2014 ile sektör temsilcilerini aynı çatı altında buluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Yavuz Işık; “Türkiye Hazır Beton Birliği olarak, depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü yapıların inşası için 25 yıldır uğraş veriyoruz. Düzenlediğimiz kongreler, fuarlar, sempozyumlar, seminerler, yarışmalar ve yayınlarla sektörün gelişmesi için çalışıyoruz. Birliğimiz, beton sektöründeki son gelişmeler, bilgi ve teknoloji birikimini paylaşmak amacıyla 1995 yılında ERMCO, Uluslararası Avrupa Hazır Beton Kongresi, 1999, 2004, 2008, 2011 ve 2013 yıllarında Hazır Beton Kongresi ve Fuarı düzenledi” açıklamasında bulundu.

Yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçiler, sektörün nabzını burada tutacak

Congresium Ankara’da, 17 – 19 Nisan 2014 tarihlerinde ziyaretçilerini bekleyen fuarda inşaat, hazır beton, agrega sektörleri ile ilgili son teknolojik ürünler, araç, makine ve ekipmanlar, hizmet ve donanımlar sergileniyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuarda hazır beton ve çimento ekipmanlarının yanı sıra beton santralleri, iş makineleri, kamyon ve çekiciler, transmikserler, pompalar, kalıp sistemleri, vinçler, çeşitli beton kimyasalları, otomasyon sistemleri, lastik ve akaryakıt ürünleri, sektörel makineler başta olmak üzere çok geniş bir ürün yelpazesi, beton ve agrega üreticilerine ve inşaat yapımcılarına sunuluyor. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ve Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından desteklenen fuar, önceki yıllarda olduğu gibi Avrupa, Asya, Afrika ve Ortadoğu’dan çok sayıda profesyonel katılımcıyı ağırlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina