Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - BETONSTAR ihracat pazarlarına Japonya’yı da ekledi
BETONSTAR ihracat pazarlarına Japonya’yı da ekledi

BETONSTAR ihracat pazarlarına Japonya’yı da ekledi

Sektördeki 30 yılı aşan bilgi birikimi, imalat tecrübesi ve deneyimli kadrosuyla, 2008 yılından bu yana kamyon üzeri ve sabit beton pompaları üreten Betonstar, bu alanda ülkemizin küresel bir markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugüne kadar 50’den fazla ülkeye ihracat yapan firma; inovasyon, Ar-Ge ve tasarım gücünü kullanarak yakın zamanda gerçekleştirdiği Japonya ihracatının gururunu yaşıyor.

2008 yılında sınırlı sayıda çalışan ve üretimle başlayan Betonstar’ın başarı hikayesi; bugün İzmir Torbalı’daki 100.000 m² gibi büyük ve modern ekipmanlarla donatılmış üretim merkezinde devam ediyor. Küresel beton pompası üreticileri arasında yerini alan Betonstar; farklı kıta ve ülkelere yaklaşık 7.000 parçayı bir araya getirerek ürettiği, teknolojik alt yapı ile donatılmış beton pompalarıyla, yurt dışında da sektörde söz sahibi olarak dengelerin oluşmasında aktif rol alıyor.

Günümüzde ürünlerinde geliştirdiği teknoloji sayesinde Avrupa ve Amerika kıtalarının yanı sıra dünyanın en bilinçli tüketicilerine sahip, kalite ve standartlara önem veren, markaların gücüne ve büyüklüğüne inanan Japonya ile de çalışmaya başlamak, Betonstar’ın satış ve Ar-Ge çalışmalarındaki başarısının önemli bir göstergesi. Burada yaratılan sinerji; “Özel Dostluk & Özel Üretim” olarak adlandırılıyor.

Dünya devi için “Özel Dostluk & Özel Üretim”

Betonstar Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Diken, bir Türkiye markası olarak kendilerini dünyanın bu en zorlu ülkesine dahi ihracat yapabilecek seviyeye getiren süreci şöyle özetledi:

“Bugün geldiğimiz noktada sektör deneyimimiz ile ürettiğimiz mobil, mikserli, sabit ve city pump pompalarımızla dünyanın farklı kıta ve ülkelerindeki geniş bayi ağımızın da desteğiyle varız. 30 yıllık sektör tecrübemiz bugün bizlere Japonya gibi farklı bir ülke ile tarihten gelen dostlukla beraber ticari ilişkilerimizi de geliştirme fırsatını verdi. Bu hem sektörümüz açısından hem de ülkemiz açısından önemli bir gelişme.

Japon müşterimiz Betontech, 4 Aralık 2019 tarihinde İzmir Torbalı’daki fabrikamızı ziyarete geldi. Üretim proseslerinin her aşamasını kendi gözleriyle yerinde gördüler. Sektörde en önemli ayraçlardan biri olan boya kalitemizdeki titizliğe ve farklılıklara hayran kaldılar. 2020 yılı şubat ayında Amerika’da gerçekleştirilen ve dünyanın en önemli beton organizasyonları arasında yer alan WOC Fuarına katıldığımızda, kendilerini fuar stant alanımızda da ağırlama ve iş birliğimizi geliştirme fırsatı bulduk.

Fuarın ardından, Betontech firması gerçekleştireceği projelerinde Betonstar ile çalışma kararı aldı. Tarihten gelen dostluğun ticari ilişkilerimize de yansıyor olmasından dolayı gurur duyduk. Projeyi en başından beri özel dostluk ve özel üretim olarak algıladık ve tüm ekibimizle son derece hassas şekilde çalıştık.”

Sıkı Japon regülasyonları Ar-Ge gücüyle sağlandı

Bu özel üretim için Betontech ile tüm detaylar için ortak paydada buluştuklarını belirten Betonstar Yurt Dışı Satış Müdürü Bahadır Arapoğlu:

“Bu projeyle birlikte uzun bir yolculuğun ilk adımlarını attık. H37 5Z’nin ortaya çıkmasında, Betonstar’ın Ar-Ge tarafındaki farklılıklarını Japon dostlarımızın görmüş olması bizleri en çok mutlu eden hususlardan biri oldu. Çünkü talep edilen her nokta için istisnasız şekilde çalışmaları ilerlettik. Kendilerinin beklediği koşulsuz müşteri memnuniyeti, çalışma yaklaşımında esas aldığımız değerler ve adımlar projenin en önemli ayrıntıları olarak yansıdı.

Japonya’da regülasyonlar çok sıkı; Avrupa Birliği’nden farklı boyutları ve sınırları var. Bu kısıtları yakalamak için Ar-Ge bölümümüz çok çalıştı. Araç ağırlığının azami 25.000 kg olması gerekiyordu ve bu sağlandı. Bu nedenle karayollarından alınan özel izin için bizim ürettiğimiz model adına başvurmalarına ve prosedürü aşarak zaman kaybetmelerine gerek kalmadı. Biz kendileri için proseslerimizde farklılıklar yaratarak özel bir üretim gerçekleştirdik.

Kendilerine iletilen H3Z 5Z için daha alçak bir kaide yapıldı. Avrupa Birliği’nde araç yüksekliği için 4 metreye kadar izin verilirken, Japonya’da bu uzunluk 3,8 metredir. Dolayısıyla Betonstar olarak Japonya karayollarına uygun olacak şekilde, yeni bir prosesle kaideyi farklı bir uzunlukta yaptık. Ayrıca Smartstar yazılım ekranı ile pompaya uzaktan erişimin sağlanıyor olması, yine Betonstar Ar-Ge’sinin bir ürünüdür.”

Smartstar ile uzaktan çözüm sağlanabilecek

Dünyanın bir diğer ucundaki dostlar için özel olarak üretilen Betonstar H37 5Z model mobil beton pompasında; Ar-Ge, güç ve tasarım ile birleşti. Japonya’da henüz bir servis ağı ve imkânı olmamasına rağmen yaşanabilecek sorun ve arızalar için şimdiden çözümler geliştirildi.

Betonstar’ın yazılım ekranı Smartstar sayesinde, müşterinin arızasını en kolay haliyle görebilmek ve çözüm önermek için pompaya uzaktan erişim sistemi ile bağlanılacak. İnternet üzerinden aracın konumu da dahil temel bilgilerini, Smartstar ekranında okunan arıza kodlarını izlemek mümkün olacak. Ayrıca ekranların Japonca dil desteğiyle hazırlanmış olması da operatöre kullanım kolaylığı ve rahatlığı sağlayacak.

Prestijli yeni ürünlerle küresel pazarlara yakın takip

Bünyesinde görev yapan Ar-Ge mühendisleri ile ürün gamını ve inovasyonlarını sürekli geliştirmek için büyük çaba harcayan Betonstar, sektördeki know-how yetkinliği ile farklı bir konumda yer alıyor. Betonstar ailesinin her bir üyesi bu değişime katkıda bulunarak farklı kategorilerdeki pek çok ürünü tüketiciye sunmanın gururunu yaşıyor. 2020 yılında Japonya’ya yapılan ihracat da bunlar arasında yer alıyor. Yakın zamanda ilk ürünün ardından gelen ikinci sipariş onayı da sağlanan başarının bir diğer göstergesi olsa gerek.

Betonstar, değişen dünya pazarlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Gelişmekte olan ülkelere sürekli olarak ziyaretlerde bulunan firma, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle İMDER tarafından düzenlenen uluslararası Ur-Ge projesi kapsamındaki etkinliklere de katılarak, yeni pazar araştırmalarını sürdürüyor.

Betonstar, 2021 yılında beton pompası üreticileri için prestij klasmanında yer alan H68/6 modelinin prototipini üreterek, bu alanda kendini farklı bir konuma taşımayı hedefliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina