Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Bir proje için ruhsat izni alındıktan sonra ilk aranan firma olmak istiyoruz
Bir proje için ruhsat izni alındıktan sonra ilk aranan firma olmak istiyoruz

Yeni stratejisi ile şantiyelere tek elden toplu çözümler sunmayı hedefleyen Benim Filom, bu hizmeti onaylı tedarikçilerinin makine-ekipman parkıyla verecek. Şirket, bu doğrultuda iş makinesinden kamyona, konteynerden el ekipmanlarına kadar ihtiyaç duyulan tüm gereksinimleri karşılayan bir organizasyonu yönetir hale gelmeyi amaçlıyor. 



Borusan Holding’in inşaat dünyasına sunduğu yenilikçi iş modellerinden olan Benim Filom, iş makinelerinin daha verimli kullanılması, ekonomiye kazandırılması ve sistem içinde olmasına yönelik yeni bir oluşum başlattı. Buna göre taahhüt hizmeti veren ve taşeronluk yapan, aynı zamanda da makine-ekipman parkına sahip firmalar Benim Filom ağı içerisinde şantiyelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

Bu yapılanma hakkında dergimize açıklamalarda bulunan Benim Filom’un yeni Direktörü Kerem Ersoy, inşaat sahalarına yaptıkları makine kiralama hizmetini tedarikçileri ile birlikte daha da çeşitlendirip tüm Türkiye’ye yayacaklarını belirtti.


 “Yeni yapılanmayla bir şantiyede yıkımdan hafriyata, bina temelinden çatısı bitene kadar tüm aşamalarda çözüm üreten bir firma olma yolunda ilerliyoruz”



Tek elden toplu çözüm


Son kullanıcıya daha sağlıklı, kaliteli ve hızlı servisin önünü bu yeni yapılanma ile açmış olacaklarını belirten Ersoy, “Benim Filom, bugüne kadar sadece küçük ölçekli birkaç çeşit makine tipini kiralıyordu. Yeni yapılanmayla bir şantiyede yıkımdan hafriyata, bina temelinden çatısı bitene kadar tüm aşamalarda çözüm üreten bir firma olma yolunda ilerliyoruz. Bu doğrultuda şantiye alanına kurulacak konteyner, enerji verecek jeneratör, hafriyatta kullanılan kamyon ve ekskavatör, operasyonlarda gerekecek vinç, asma vinç, kule vinç, sıva ve şap makineleri, beton pompası, bina inşaat ve dekorasyonlarında malzemelerin taşınması için forklift gibi bir şantiyede sürecin en başından sonuna kadar kullanılacak ekipmanları tedarik eder hale geleceğiz. Bu çalışma sistemi ile el ekipmanını bile şantiyeciye sunabileceğiz. Ana hedefimiz ilgili şantiyenin sahibi, işleteni, şefi ve proje müdürünün tek elden ihtiyacını çözmesi olacak. Kısacası bir proje için ruhsat izni alındıktan sonra ilk aranan firma Benim Filom olsun istiyoruz” dedi.

“Bugüne kadar kendi makine ve operatörlerimizle verdiğimiz servis, artık tedarikçilerimizin makine ve operatörleri ile şantiyelerde olacak”




Geniş tedarikçi ağı kurulacak  


Benim Filom’un vereceği bu geniş çaplı ekipman hizmeti için büyük bir tedarikçi ağı oluşturacaklarını ve Türkiye’nin dört bir yanında bulunan firmalarla makine-ekipman konusunda işbirliği yapacaklarını ifade eden Ersoy, yeni stratejileri ile ilgili şu detayları paylaştı:

“Şu an 3 tip küçük iş makinesinin yanında sunduğumuz kamyon, vinç forklift gibi makine tedariği önümüzdeki aylarda 10 katına kadar çeşitlenecek. Bu çeşit artarken bugüne kadar kendi makine ve operatörlerimizle verdiğimiz servis, artık iş ortaklarımızın makine ve operatörleri ile de şantiyelerde çözüm olacak. İnşaatta ihtiyaç duyulacak her materyali kaliteli, güvenli ve iyi tedarikçilerle sağlamayı hedefliyoruz. Tercihimiz ise makine ve ekipman taşeronluğu konusunda yatırım yapan firmalar olacaktır. Benim Filom standartlarına uygun ve Türkiye’nin pek çok bölgesine dağılmış tedarikçilerden oluşacak bu havuz, kendi bölgelerindeki şantiye ihtiyaçlarını karşılayacak. Örneğin; 3 hafta içinde 300 binanın çatısı kapanacaksa, gerekli makine ve ekipmanlar tek bir noktadan, Benim Filom’dan sağlanacak. Böylece hem müşteri memnun olacak hem de tedarikçilerimiz büyük bir pazarlama satış ağına gerek kalmadan işi elde etmiş olacaklar. 

Sistemin iş akışı

Tedarikçilerimize kendi şartlarımızı sunacağız ve sonrasında da çeşitli eğitimlerle bir kalite standardı yaratacağız. Firmaların kendilerine ait bir uzmanlığı veya belirli bir tip makine-ekipmana eğilimi olabilir ya da az bilinen bir makine-teçhizatı pazara sunabilirler. Bu ekipmanların tedariği sürecindeki tüm aşamaların dijital ağında biz yol gösterici olacağız. Sistemde yer alan bir projenin kaba inşaat, peyzaj veya hafriyat gibi hangi aşamalarda olduğu bilgisini Benim Filom olarak takip ediyoruz. Müşterinin ihtiyacı olduğu anda, tam zamanında hizmet hedefi ile müşterimizi iş ortaklarımızla buluşturmayı amaçlıyoruz. Böylece sektörün verimliliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz.  Bu süreçler ayrıca şantiye dünyasının nabzını daha iyi ölçmemize ve şantiye bilgi deposunun oluşmasını da sağlayacak.



Dijital sistemle bilinç artımı olacak

Bir şantiyenin ihtiyacı olan makine ve ekipman dışında, şantiyeler arası bir bilgi ağı oluşturmayı da amaçladıklarını belirten Kerem Ersoy, süreçleri dijital ortama aktarıp sektör paydaşlarına artı bir değer kazandırmayı amaçladıklarını da vurgulayarak şunları söyledi: 

“Satış, satın alma ve lojistik kısmımızı geliştirmeye devam ederken dijital yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. Tüm operasyonları merkezden rahat takip edebileceğimiz, müşterilere verilen hizmetin kalite ve zamanlamasını ölçebileceğimiz bir sistem kurmaya çalışıyoruz.  Farklı sektörlerde var olan ve müşteriye kolaylık sağlayan, ilgili sektördeki tüm paydaşların görülebildiği dijital altyapıyı sektörümüze taşıyacağız. Bu sistemde bilgi ve isteklerin en kısa zamanda mesaj, fotoğraf veya mobil uygulamamız üzerinden temini gibi unsurlar olacak. Artan kalite ve hız, sektörde merdiven altı olarak nitelenen şirketlerin de rekabetten kopmamak için kendi kendilerini iyileştirmelerini sağlayacak.  Tedarikçilerimize de kendi lokasyonlarındaki şantiyelerde çalışırken kurduğumuz dijital ağ ile gerekli bilgiyi sağlayacak ve daha da büyümenin yolunu açacağız.

Pilot bölge çalışması olacak

Bu konuyla ilgili pilot çalışmayı Ege Bölgesi olarak planladık. Lokasyondaki inşaat ve sanayi tedarikçileri ve malzemecilerle birlikte toplantılar yapacağız. Diğer taraftan satış kanalımız ile şantiyelere temas ederek tedarikçiler ve şantiyecileri buluşturmaya başlayacağız. Önümüzdeki yıl itibariyle de 3 bölgeyi ele alarak kaynak planlamasını yaptık. Tedarikçilerimizin bize yaklaştığı hız ölçüsünde makinelerini sahaya servis edebileceğiz.”
“Benim Filom olarak kaliteli tedarikçi ağı, yaygın hizmet bölgeleri ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını tek noktada bulabilecekleri daha verimli şantiyelerin oluşması için bir planlama yapıyoruz”

Hedef: Daha planlı bir sektör 

Türkiye’de şantiyelerde yeterince sağlıklı planlamaların yapılmadığını belirten Kerem Ersoy, sahalarda az masraf yapmanın işi ucuza kapatmak anlamına gelmediğini, iyi bir işi zamanında ve doğru yapmanın önemli olduğunu ve bunun da zincirleme bir disiplinle sağlanabileceğini belirterek, “Eğer bir tuğlacı işini zamanında bitiremezse sıvacı da bir duvar olmadığı için işini yapamaz ve her ikisi de bekler. Kaynaklar ve onları tedarik edenler tam zamanında doğru yerde buluşursa verimli bir sektör yaratılmış olur. Bu planlama neticesinde malzemeci, tedarikçi ve şantiye sahipleri artı değer kazanacaktır. Ayrıca usta, operatör, formen ve hatta şantiye şefinin profilini daha da zenginleştirir, onları daha çok bilgilendirirsek ülkemizde inşaat kalitesinin yükselmesi, işlerin daha garantili olması ve de çalışanların daha çok kazanacağına katkımız olacak. Benim Filom olarak şantiyelere kiralık çözümleri sunmak için çıkış yolumuz budur ve stratejimiz bu yönde ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina