Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Bobcat mini ekskavatör serisi yeni modellerle güçleniyor
Bobcat mini ekskavatör serisi yeni modellerle güçleniyor

Bobcat mini ekskavatör serisi yeni modellerle güçleniyor

Sektördeki 60 yılı aşkın tecrübesiyle mikro yükleyici (skid steer) ürün grubunun jenerik markası olarak da ün yapan Bobcat, küresel kompakt iş makineleri pazarının önde gelen markaları arasında yer alıyor. Türkiye temsilciliğini Hamamcıoğlu Müesseseleri’nin yaptığı markanın geniş ürün hattında lastik tekerlekli mini yükleyiciler, paletli mini yükleyiciler ve mini ekskavatörler yer alıyor.

Yeni nesil Bobcat kompakt iş makinelerinin muadillerine kıyasla daha düşük motor gücü ile aynı kaldırma kapasitesini ve iş gücüne sahip olduğu, bu sayede yakıt tasarrufu sağlandığı belirtiliyor.

Özel tasarımlı mini yükleyiciler

Bobcat’in lastik tekerlekli mini yükleyici ürün grubundan S70, S100, S450, S530, S570, S650, S770 ve S850 modelleri; paletli mini yükleyicilerinden ise T450, T590, T650, T770 ve T870 modelleri Türkiye pazarı için ön plana çıkıyor.

Dünyanın en küçük kompakt makinesi olarak gösterilen S70, günümüzde iş güveliğine verilen büyük önem nedeniyle; tersaneler, yol menfezleri, su kanalları, bina inşaatlarında, yıkımlarda, hayvancılıkta ağılların iç temizliğinde, en dar alanlara rahatça girip çıkabilme ve içinde manevra yapabilme kabiliyeti nedeniyle operatörlerin emniyetli, rahat ve konforlu çalışmasına olanak sağlıyor.

S450 ve S570 modelleri gerek tasarım gerekse teknik özellikleriyle sektörde ön plana çıkıyor. Örneğin; motor bloğunun makinedeki özel konumlandırılması, servis ve bakım kolaylığı sağlıyor. Yine radyatörün konumundan dolayı herhangi bir darbe anında delinme riski bulunmuyor. Bu modellerin asfalt sektörü, belediyeler, inşaat sektörü, fabrikalar, lojistik firmaları, liman işletmeleri, vb. tercih edildiği vurgulanıyor.

İletişim altyapı firmaları, maden sektörü, demir çelik işletmeleri, hazır beton işletmeleri, kömür işletmeleri gibi firmalar tarafından tercih edilen S770 modeli; yüksek yağ debisi, arka ağırlık takılmaksızın oldukça yüksek olan kaldırma kapasitesi, çift hız ve yakıt tasarrufu özellikleriyle dikkat çekiyor.

Yeni modellerle güçlenen mini ekskavatör serisi

Firmanın mini ekskavatör ürün grubumda E10z, E17z, E20z, E27z, E35z, E45, E50, E62 ve E85 modelleri ülkemiz için ön plana çıkıyor.

Özellikle yıkım kırım işlerinde vazgeçilmez bir makine olan E10z, kırıcı ile rahatlıkla kat aralarında yıkım kırım yapabiliyor ve bahçe işlerinde de kullanılabiliyor. Yüksekliğin önemli olduğu yerlerde tercih edilen bu model 2019 yılından itibaren sıfır kuyruk olarak üretiliyor.

Seraların mini makinesi E17z, bunun dışında damlama sulama işlerinin yapılmasında, dar alanlarda sıfır kuyruk özelliği ile rahatlıkla çalışmak isteyenlerin tercih ettiği yeni seri makineler arasında yer alıyor.

E35z, E45, E50, E62 modellerinin, muadillerine kıyasla daha düşük motor gücü ile yüksek koparma sağladığı vurgulanıyor. Model isminde ‘z’ harfi bulunan modeller sıfır kuyruk (zero tail) olmaları sebebiyle paletlerinin sınırları içinde dönebildiklerinden dolayı ekstra çalışma güvenliği sağlıyor.

Yüksek performansıyla 12-13 ton sınıfı makinelerle boy ölçüştüğü belirtilen E85; yüksek koparma gücünü düşük yakıt tüketimiyle bir arada vadediyor.

Hamamcıoğlu Müesseseleri diyor ki:

Kompakt makine pazarında Bobcat mini yükleyici sınıfında her zaman pazar lideri olmuştur. Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş makinası pazarı mini ekskavatör ve teleskopik forklift alanında büyüdüğünden dolayı, yeni projeler ile bu ürün gruplarında da markamızın ve firmamızın hak ettiğimiz pazar payına ulaşmasını hedefliyoruz. Sadece Bobcat markasının sahip olduğu 100’den fazla ataşman seçeneği ile yeni projelerle pazara yön veren, yeni sektörler ve iş imkanları açan bir marka ve firma olarak bunu sürdürebilmek en büyük hedeflerimizdendir.

Fiber optik, orman-teraslama, inşaat, lojistik, altyapı ve yol yapım firmaları, karayolları, peyzaj firmaları, belediyeler, üniversiteler, avm, özel siteler, hayvancılık, güneş enerjisi, tarım, maden gibi yaklaşık 30 farklı sektöre Bobcat kompakt makinalar ve Hamamcıoğlu Müesseleri T.T.A.Ş. hizmet vermeye devam etmektedir, yeni projelerle bu sektörleri çoğaltmaya devam edecektir.

Kompakt iş makinesi sektörü 2017’de en parlak yılını yaşamıştır. Ancak 2018-2019 yıllarındaki olumsuz ekonomik koşullar, kurların stabil olmaması pazarı etkilemiş ve 5 kata varan ölçüde küçültmüştür. 2019 Aralık ayı ile birlikte bir hareketlilik başlamıştır ve 2020 yılında pazarın ivme kazanmaya devam edeceği düşüncesindeyiz. Kurların daha stabil olması bu ivmeye katkı sağlayacaktır.

Amerika ve Avrupa’da büyük iş makinesi sektörü küçülürken kompakt mini iş makinesi sektörü hızla büyümektedir. Fakat ülkemizde halen alt yapı sorunları ve yeni yaşam alanları açılmaya devam ettiğinden büyük iş makinesi talep görmeye devam etmektedir. Aslında sloganımız bir mini yükleyici + bir mini ekskavatör = bir beko loder’dir.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina