Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - BOBCAT, NEXT IS NOW KONSEPTİYLE GELECEĞİ BUGÜNE TAŞIYOR
BOBCAT, NEXT IS NOW KONSEPTİYLE GELECEĞİ BUGÜNE TAŞIYOR

Bobcat “Next is Now” konseptiyle geleceği bugüne taşıyor

Kompakt iş makineleri uzmanı Bobcat, online olarak düzenlediği “Next is Now” temalı basın toplantısında gelecek için planlarını ve bu yolda geliştirilen yeni ürün ve teknolojilerini tanıttı.

Kompakt makineler alanında sadece pazar lideri olarak kalmayı değil, bu sektöre her anlamda liderlik etmeyi hedefleyen Bobcat, bu amaçla yeni dönemde daha geniş bir ürün hattı, daha sık ürün güncellemeleri, inovatif tasarım ve teknolojilerle müşterilerine kapsamlı çözümler sunacak.

Doosan Bobcat EMEA Bölge Başkanı Gustavo Otero, sundukları yeni konsepti şöyle özetledi: “Bobcat, ‘Next is Now’ ile insanların her zamankinden daha verimli şekilde çalışmalarını sağlıyor. Daha güçlü, verimli ve akıllı makinelere geçiyoruz. Ve gelişen teknolojiler müşterilerimiz için seçim yapabilecekleri daha güçlü ve geniş bir ürün yelpazesi oluşturuyor.”

Serilik, çok amaçlı kullanım ve dayanıklılık özelliklerine sahip güçlü ve verimli Bobcat makineleri, daha akıllı ve bağlantılı teknolojilerle birlikte sektörde işlerine yapılış şeklini değiştirecek.

Gelinen bu aşamada tanıtılan ürün ve hizmetler 3 kategoride toplandı:

1. Yeni küçük belden kırma yükleyiciler

2. Yeni hafif sıkıştırma ekipmanları

3. Yeni Bobcat inovasyonları ve teknolojileri

Bobcat lastikli yükleyici pazarına giriyor

Bobcat yükleyici ürün portföyünü genişletmek ve kompakt makineler pazarındaki liderliğini sürdürmek amacıyla küçük belden kırma yükleyici pazarına giriyor. Firma böylece inşaat, kiralama, tarım, çevre düzenleme, yol çalışmaları, malzeme elleçleme ve diğer birçok sektörde faaliyet gösteren müşterilerine daha fazla seçenek sunabilecek.

Firma L23 ve L28 modelleriyle bu segmente adım atıyor. Bu yeni modeller; kompakt ölçülerde yüksek performans, serilik ve çok amaçlı kullanım gibi temel avantajlarının yanı sıra düşük zemin basıncı ve arttırılmış kaldırma kapasite özellikleriyle de dikkat çekiyor. Konfor, kullanım kolaylığı ve treylerle kolay nakliye imkânı diğer ön plana çıkan avantajlar olarak gösteriliyor.

Makinelerin belden kırmalı bağlantı yapısı sayesinde dönüşlerde bile arka tekerler ön tekerleri izleyerek zemine en az seviyede temas sağlanıyor. Böylece çevre düzenleme, tarım ve hafif inşaat gibi uygulamalarda zeminin fazla zarar görmesi önlenmiş oluyor. Ayrıca makinede bulunan “turf-safe” modu ile lastik patinajı azaltılıyor.

L28 modeli, operatöre sunulan geniş görüş açısının yanı sıra uzatılabilir bom özelliğinin de avantajıyla yüklerin kolayca yerleştirilebilmesini sağlıyor. Alternatif arka ağırlık seçenekleri, makinenin farklı kullanım alanları için kapasite ihtiyacını karşılıyor.

 

 

Kepçe kapasitesi

Devrilme yükü

Çalışma

ağırlığı

Motor

gücü

Azami hız

Bobcat L23

0.2 – 0.4 m3

1.3 t

1.7 t

18 kW (25 hp)

13 km/h

Bobcat L28

0.3 – 0.5 m3

1.4 t

1.9 t

18 kW (25 hp)

13 km/h

Sıkıştırma ekipmanlarında 7 segmentte toplam 37 model

Bobcat hafif sıkıştırma ekipmanlarını Ammann Group ile iş birliği içerisinde geliştiriyor. Pazara sunulan yeni seride 7 farklı ürün segmenti ve toplam 37 model bulunuyor. Her türlü inşaat uygulaması için azami performansın yanı sıra konfor, kullanım kolaylığı ve güvenlik avantajı sağlandığı belirtiliyor. Sunulan segmentler şöyle sıralanıyor:

• Vibratory rammers

• Vibratory forward plates

• Reversible vibratory plates

• Hydrostatic plates

• Walk behind rollers

• Trench rollers

• Tandem rollers

Yeni Bobcat inovasyonları ve teknolojileri

Makinelerdeki geleceğin sadece daha fazla güç değil, dijital ve bağlantılı teknolojilerde olduğunu göz önünde bulunduran Bobcat, makineleri ve insanları inovatif yeni yollarla birbirine bağlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Bunlar arasında geliştirme süreci devam eden konsept ürünlerin yanı sıra pazara sunmak üzere hazır olanları da bulunuyor. Bunların bayilerin müşterilerine daha iyi hizmet sunmalarını, ayrıca operatörlerin de daha önce hayal edemeyecekleri kadar verimli ve güvenli şekilde çalışmalarını sağlayacağı belirtiliyor.

Bobcat, şantiyeleri akıllı bir ortama dönüştürmek için operatör ile makine arasındaki boşluğu doldurmak üzere farklı teknolojileri test ediyor ve uyarlıyor.

Bobcat MaxControl Remote Operation özelliği, bir akıllı telefon uygulaması üzerinden makinenin güvenilir ve kolay bir şekilde uzaktan kontrolü imkanını sağlıyor. Bu sayede 2 kişilik operasyonlar tek kişilik hale geliyor. Kanalları açmak veya balya yüklemek gibi işler daha kısa sürede ve az personelle yapılabiliyor.

Bobcat, MaxControl’ü tüm özellikleri bünyesinde toplayan sade ve modüler bir çözüm haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Uzaktan kontrol bunun ilk aşamasını oluşturuyor. Buna diğer özellikler eklenecek.

Object Avoidance bu özelliklerden bir diğeri olarak gösteriliyor. Bobcat arttırılmış gerçeklik modunda alınan görseller çerçevesinde makinenin bir objeye çarpması önleniyor.

Semi_Autonomous özelliği ile sürekli tekrarlanan görevlerin otomasyonu sağlanarak, çalışma alanları daha verimli ve güvenli kılınacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina