Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Bobcat’ten yeni nesil kule dönüşlü telehandler serisi
Bobcat’ten yeni nesil kule dönüşlü telehandler serisi

Bobcat’ten yeni nesil kule dönüşlü telehandler serisi

“Next is Now” konseptiyle yeni bir geleceğe adım atan Bobcat, lastikli yükleyicilerin ardından telehandler pazarına da girdi. İtalya merkezli Magni firmasıyla iş birliği yapan firma; Avrupa-Orta Doğu-Afrika (EMEA), Rusya ve CIS ülkelerine yönelik geliştirilen yeni kule dönüşlü telehandler serisini pazara sundu.

Yeni Bobcat kule dönüşlü telehandler serisinde, Avrupa pazarı için geçerli olan Stage V egzoz emisyon standartlarını karşılayan 10, diğer bölgelerin Stage IIIA standartlarını karşılayan 4 farklı model yer alıyor. Modellerin azami erişim yüksekliği 18 ila 39 metre, azami kaldırma kapasiteleri ise 4 ila 7 ton aralığında değişiyor.

Seride Avrupa pazarı için sunulan modeller: TR40.180, TR50.180, TR50.210, TR50.250, TR60.210, TR60.250, TR70.260, TR60.300, TR60.350 ve TR60.390. Orta Doğu, Afrika, Rusya/CIS için modeller ise TR40.180, TR50.210, TR60.210 ve TR60.250 olarak sıralanıyor. Model isimlerindeki rakamlar sırasıyla ton olarak yük kaldırma kapasitesini ve metre olarak kaldırma yüksekliğini simgeliyor. Örneğin, TR40.180 modeli için 4 ton ve 18 metre gibi.

Bobcat Telehandler Kıdemli Ürün Müdürü Oliver Traccucci, yeni seri ile müşterilerine artırılmış erişim yüksekliği ve kaldırma kapasitelerine sahip geniş bir model yelpazesi sunduklarını belirterek, “Yeni ‘Next is Now’ felsefemizin bir ürünü olan yeni telehandler serimiz, en kompleks çalışma alanları için 360 derece geliştirilmiş performans sağlıyor. Sunduğumuz 20’den fazla ataşman seçeneği ve isteğe bağlı diğer opsiyonlar sayesinde yükseklerdeki çeşitli uygulamalarda daha verimli, konforlu ve güvenli çalışmak mümkün olacak” dedi.

KULE DÖNÜŞLÜ TELEHANDLER PAZARI BÜYÜYOR

Çok amaçlı olarak kullanılabilen kule dönüşlü telehandlerlar, üç farklı makine çeşidinin (telehandler-manlift-vinç) fonksiyonlarını bir arada sunan, “üçü bir arada” (3 in 1) makineler olarak da tanımlanıyor. Çoğunlukla inşaat sahaları olmak üzere endüstriyel bakımlar için de kullanılıyor.

1990’lı yılların başında geliştirilen kule dönüşlü telehandlerlarda, dönebilen bir kule ve 4 adet denge ayağı bulunuyor. 360 derece dönebilen kule sayesinde, erişim alanındaki tüm malzemeleri, makineyi yerinden oynatmadan elleçleyerek bir yerden bir yere nakletmek mümkün oluyor. Bu özellikle çalışma alanının dar ve manevra kabiliyetinin sınırlı olduğu şehir içi uygulamalarda büyük avantaj sağlıyor.

Hızla büyüyen küresel kule dönüşlü telehandler pazarının %85’ini EMEA Bölgesinin oluşturduğu tahmin ediliyor. Örneğin, son 5 yılda %23 büyüyen Avrupa pazarında satılan makine sayısı 2019 yılında, tarihinde ilk kez 3.000 adet bandını aştı.

KONFORLU, GÜVENLİ VE KOLAY KULLANIM

Operatör konforunun temel öncelik olduğu yeni serideki kabinin patentli tasarımı, çalışma güvenliğini artırıyor. Toz girişini önleyen basınçlı kabin, ısıtma ve klima (TR40.180 modeli hariç), geniş camlar, ROPS ve FOPS güvenlik standartları, kolayca ayarlanabilen direksiyon kolonu, tamamen ayarlanabilen konforlu koltuk gibi özellikler standart olarak sunuluyor. Tüm Bobcat kule dönüşlü telehandlerlar büyük bir dokunmatik ekran ve sezgisel kontrol levyeleri ile sunuluyor. Gerekli tüm ayarlar, ekran üzerindeki 5 sayfa aracılığıyla kolayca yapılabiliyor.

Bu makineler, sahip oldukları RFID teknolojisi sayesinde üzerine takılan ataşmanı otomatik olarak tanıyor. Bu, o ataşman için geçerli olan yük tablosunu gösterge ekranı üzerine taşınmasını sağlıyor. Sonuç olarak, makine saniyeler içerisinde güvenli şekilde çalışmak üzere hazır hale geliyor. Geçerli yük tablosunu ekranından izleyen operatör, makinenin ağırlık merkezine hâkim olarak güvenli bir şekilde çalışabiliyor.

Sınırlandırma sayfası üzerinden makinenin çalışma alanı 3 boyutta kısıtlanabiliyor. Aynı şekilde çalışma hızı da ayarlanabiliyor. Böylece kısıtlı alanlarda ve hassas uygulamalarda azami güvenlik ve verimlilik sağlanıyor.

Bobcat kule dönüşlü telehandlerlarda, kullanım çeşitliliği sağlayan ataşmanlar da makine kadar önem arz ediyor. Çatal, çeşitli vinçler, kepçeler ve personel yükseltme platformu (manlift), vb.

Bazı modeller uzaktan kontrol özelliğiyle birlikte sunuluyor. Bu, makineyi bir manlift gibi kullanarak insanları yükseğe çıkarırken sepet içinden kontrol etmek ve makineyi daha hassas ve geniş görüş açısıyla kullanmak gereken uygulamalarda önemli bir avantaj sağlıyor.

GENİŞ SEÇENEKLER VE YÜKSEK TEKNOLOJİ ÖZELLİKLERİ

Bobcat, işleri için ideal çözümler sağlamak üzere müşterilerine, gelişmiş teknoloji ürünü birçok isteğe bağlı özellik sunuyor.

Sürüş Özellikli Uzaktan Kontrol (Remote Control with Drive Function) seçeneği, radyo kontrollü bir ekran aracılığıyla makinenin dengelenme ve sürüş özelliklerinin bomun ucundaki bir sepette çalışan operatör tarafından kontrol edilebilmesini sağlıyor. Böylece özellikle manlift ve vinç uygulamalarında verimlilik artışı sağlanıyor.

Çift Güç (Twin Power) özelliği, dizel motor çalışmazken, harici bir kablolu 380 V’luk elektrik bağlantısıyla makinenin sessiz ve egzoz gazı çıkarmadan kullanılabilmesini sağlıyor.15 kW gücündeki motor ve 90 lt/dk debi kapasitesindeki piston tip hidrolik pompa, tüm yükleme ve kaldırma fonksiyonları için gerekli performans ve hassasiyeti sağlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina