Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Borusan Cat, Güneş Enerjisi Santralleri alanındaki iddiasını artırıyor
Borusan Cat, Güneş Enerjisi Santralleri alanındaki iddiasını artırıyor

Borusan Cat, Güneş Enerjisi Santralleri alanındaki iddiasını artırıyor

Borusan Cat, Türkiye’nin kurulu elektrik gücü içindeki payı son yıllarda artan Güneş Enerjisi Santralleri (GES) alanında anahtar teslim çözümler sunuyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle toplam yaklaşık 350 ton karbon emisyonunun önüne geçecek olan şirket, bu alandaki kurulu gücünü 7MW’nin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” anlayışı ile Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya olmak üzere 6 ülkede operasyonlarını yürüten Borusan Cat, özellikle üretim sektörünü daha sürdürülebilir kılan GES projeleri alanında iddiasını her geçen gün artırıyor.

Daha sürdürülebilir bir üretim sektörü için çözümler

Borusan Cat Enerji ve Ulaşım Endüstrisi İcra Kurulu Üyesi Harun Akçınar, son 8 senede Türkiye’nin 8 bin MW üzerinde bir kurulu güce ulaştığını, 2022 yılında duyurulan yeni teşviklerle pek çok sanayii şirketinin GES’e olan ilgisinin arttığını söyledi. Borusan Cat olarak, bu alana yatırım yapmayı düşünen firmalara özel projeler geliştirdiklerini ve sürecin başından sonuna komple bir hizmet sunduklarını belirten Akçınar şu değerlendirmede bulundu:

GES alanındaki çalışmalarımızı hızlandırarak 2022 yılında çok önemli iki projeye imza attık. Bu projelerimizden Borusan Cat Adana Bölge Binası Endüstriyel Çatı GES için 136.6kWp gücünde, 304 adet 450Wp CAT PV paneli kullandık. İlk yıl için yaklaşık 172.3 kWh’lık elektrik üretimi öngördüğümüz bu proje ile yılda yaklaşık 72 ton karbon emisyonunun önüne geçeceğiz. Sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz diğer projemizi ise Adana’da bulunan Doğuş Fiberglas şirketi için geliştirdik. Doğuş Fiberglas Adana Endüstriyel Çatı GES projemizde 534kWp gücünde, 1187 adet 450Wp CAT PV panel kullandık. Bu projemizle de ilk yıl için yaklaşık 673.9 kWh elektrik üretimini sağlayarak yılda yaklaşık 280 ton karbon emisyonunu engellemiş olacağız.

Şirketimizin sürdürülebilirliğe katkı sağlama misyonu ve tüm paydaşlarımızı daha sürdürülebilir kılma anlayışı doğrultusunda önemli bir gündemimiz bulunuyor. Bu doğrultuda müşterilerimizin ihtiyaçlarına tam olarak hitap eden anahtar teslim proje süreçleri tasarlıyor ve uyguluyoruz. Projelerimizde Cat panellerinin yanı sıra Tier I panel üreticileriyle de iş birlikleri gerçekleştirebiliyoruz. Önümüzdeki süreçte hedefimiz daha fazla üretici firma ile projeler üreterek bu alandaki kurulu gücümüzü artırmak olacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina