Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Borusan Cat’in dijital çözümleriyle şantiyede işler durmuyor
Borusan Cat’in dijital çözümleriyle şantiyede işler durmuyor

Borusan Cat’in dijital çözümleriyle şantiyede işler durmuyor

Türkiye’de devam eden birçok önemli inşaat projesinin, madenlerin ve endüstriyel tesislerin ürün ve hizmet sağlayıcısı olan Borusan Cat, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını ön planda tutmak kaydıyla faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Borusan Cat Türkiye Genel Müdürü Hasan Tahsin Güven, bu süreç hakkında sorularımızı yanıtladı.

Koronavirüs salgınına karşı firmanızda aldığınız önlemler nelerdir?

Borusan Cat olarak, koronavirüs salgın sürecinin ilk başladığı andan itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından da paylaşılan tüm önlemleri aldık. Hijyenimizi en yüksek standartlarda sağladık. Çalışanlarımıza gerekli eğitimleri verdik. Seyahat ve sosyal mesafe kuralını hemen uyguladık. Çalışma alanlarımız sürekli dezenfekte ediliyor. Düzenli ateş ölçümü ile sağlık kontrolü aksamadan devam ediyor. Kriz komitemizi kurduk. Kriz komitemiz ile sürecin ilerleyişini ve işyerlerinde alınacak önlemleri detaylı olarak planlama çalışmalarımız devam ediyor.

Tüm süreçlerimizi şeffaf bir şekilde aktarmak için çalışanlarımızla canlı yayınlar organize ettik. Ayrıca anket çalışmaları yaptık. Böylece çalışanlarımızın görüşlerini ve neyi daha iyi yapabileceğimiz konusunda geri bildirimlerini aldık.

Müşterilerinize sunmak üzere yeni makine ve yedek parça tedarikinde zorluk yaşıyor musunuz?

Ekiplerimiz, işimizin sürekliliği için evden ve sahadan var güçleriyle çalışıyorlar. Ürün ve yedek parça tedarikinde Caterpillar’ın küresel gücünün de etkisiyle herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Borusan Cat’in bugüne kadar dijital dönüşüm ve dijital çözümler anlamında yaptığı yatırımın ne kadar doğru olduğunu özellikle bu dönemde bir kez daha görüyoruz. Online sistemlerimiz ve çözümlerimizle müşterilerimizin hiçbir işini aksatmadan sürdürebiliyor, bayilerimizin ve tüm iş ortaklarımızın taleplerine hızla yanıt verebiliyoruz.

Bu süreçte sosyal mesafe, mümkün olduğunca temassız iletişim ve temassız alışveriş toplum olarak en önemli tedbirlerimizden biri oldu. Bu noktada, biz de işlerini kesintisiz olarak yürütmek durumunda olan müşterilerimizin çözüm ortağı olarak onlara sağlayabileceğimiz faydalara odaklandık. Bu bağlamda, hızlı ve güvenli yedek parça online satış kanalımız Parts.Cat.Com’un ücretsiz kargo seçeneği ile dışarı çıkmak zorunda kalmadan, istediğiniz yere sipariş getirebiliyoruz. Mesai saati sınırımız da yok. Online teklif almak ve online sipariş vermek çok kolay. Web sitesinde parçaların fotoğrafları ve teknik özellikleri kolayca görüntülenebiliyor.

Yine farklı güç ve ebattaki jeneratörlerimiz için hastanelere öncelik ve kolaylık sağlıyoruz. Tüm teknik ekibimizle 7/24 çalışıyor, yılmadan hizmet sunuyoruz. Ayrıca, kiralık güç ürünleri filomuzdaki 33 KVA ve 750 KVA arasında değişen jeneratörlerimizi devletimizin hizmetine sunduk.

Borusan Cat olarak, yaşadığımız bu günlerde, bir yandan sağlığımızı korumak, diğer yandan da işimizin devamını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Satış ekiplerinizin müşterilerinizle olan iletişimi bu süreçten nasıl etkilendi?

Müşterilerimiz de önlemlerini artırarak işlerine devam ediyor. Bu nedenle iletişimimiz kesintiye uğramadan sürüyor. Sahada desteğimize ihtiyaç duyulduğunda, teknik ekibimiz tüm gerekli tedbirleri alarak müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyor.

Dış servis ekipleriniz sahada hizmet verirken sosyal izolasyonu nasıl sağlıyorlar?

Bu dönemde tüm projelerimizde çalışanlarımızı, paydaşlarımızı ve işimizi korumayı odak olarak belirledik. Yapılan tüm uyarılara riayet ediyor, mümkün olduğunca gerekeceğini öngördüğümüz önlemleri alıyoruz. Müşterilerimizin bizden beklediği mükemmelliği sürdürülebilmek için operasyonlarına sahada devam etmesi gereken personelimiz de işin gerektirdiği kişi kadar olacak şekilde gerekli önlemleri alarak sahada görevlerine devam ediyor. Bu süreçte tüm paydaşlarımızın beklentilerini eksiksiz karşılamak, bizim sorumluluklarımız arasında yer alıyor.

Sizce bu kriz sektörün geleceğini nasıl etkileyecek?

Tüm dünyanın yakından takip ettiği ve yüzyılda bir yaşanan bir dönemden geçiyoruz. İçinde bulunduğumuz bu sürecin kısa, orta ve uzun vadeli etkilerini birçok sektör farklı şekillerde hissedecek. Sektörlerin etkilenecekleri sürenin uzunluğu ve yıkıcılığı, sürecin ne kadar süreceği ve şiddetinin artıp artmayacağına bağlı. Bugün itibarıyla diğer sektörlerle birlikte iş makinesi sektörü için de kesin bir öngörüde bulunmamızı sağlayacak değişkenler tam olarak olgunlaşmadı. Bu nedenle bizim de sektörümüze dair projeksiyonlarımız, yeni gelen bilgiler ve gelişmeler ışığında sürekli olarak revize ediliyor.

Borusan Cat olarak bundan önce farklı dönemlerde de değişen dinamiklere göre çevik şekilde aksiyon almayı başardık. Bu dönem için de senaryolarımız ve aksiyon planlarımız hazır. Teknolojik yetkinliği yüksek, dijital dönüşümünü tamamlamış ve iş modelini bu sürecin öncesinde yaklaşan dönüşüme göre entegre edebilmiş şirketlerin, sektörü ne olursa olsun bu süreci yönetebileceğini düşünüyorum. İş makinesi sektörü için de etkileri, 2020’nin önümüzdeki çeyrek dönemlerinde daha net olarak yorumlayabileceğimizi sanıyorum.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina