Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Borusan Cat’in üçüncü revizyon merkezi Ankara’da açıldı
Borusan Cat’in üçüncü revizyon merkezi Ankara’da açıldı

Bu yıl itibariyle önümüzdeki 3 yıl boyunca 2.5 milyon Euro’luk yatırım hedefi bulunan Borusan Cat, komponent yenilemesi yapılan revizyon merkezlerinin üçüncüsünü Ankara’da düzenlenen bir davetle açtı. 

Müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik hizmet ve servis yatırımlarını sürdüren  Borusan Cat, yeni revizyon merkezini Ankara’da devreye aldı. Motor, şanzıman ve hidrolik komponent revizyonları gibi kapsamlı hizmetlerin verileceği tesis, Kazakistan ve Gebze’nin ardından Borusan Cat’in üçüncü revizyon merkezi oldu. 4000 m² toplam kapalı servis alanı, 2000 m² kapalı depo alanı ve 3500 m² servis açık alanına sahip merkezde 100 kişilik bir ekip faaliyet göstermeye başladı.
 

Uzun vadeli iş ortağı olmak

Yeni Borusan Cat Revizyon Merkezi’nin açılışında konuşan Borusan Cat Türkiye Genel Müdürü Fuat Murat şunları söyledi:
“Borusan Cat bugün Türkiye’de ve faaliyette bulunduğu diğer pazarlardaki güçlü konumunu sadece iş makinesi satarak değil, satış sırasında ve sonrasında sunduğu komple servis ve hizmet anlayışı ile kazanmıştır. Biz müşterilerimiz için değer yaratan uzun vadeli iş ortağı olmayı hedefliyoruz. Revizyon merkezlerimiz de bu yaklaşımımızın temelini oluşturuyor. Kazakistan’da kurmuş olduğumuz revizyon merkezimiz Caterpillar bünyesindeki benzer tesisler içinde dünya çapında ikinci sırada yer alıyor. Bu merkezde geliştirilen uygulamalar Cat ile paylaşılıyor ve yapılan değerlendirmeden sonra diğer ülkelerdeki Cat temsilcilerinin de uygulaması için özel bir platformda yayınlanıyor. Bu başarıyı Ankara’daki merkezimizde de tekrarlamayı amaçlıyoruz. 2018 yılında başlamak suretiyle tesislerimize gelecek 3 yıl içinde yaklaşık 2,5 milyon Euro yatırım yapacağız.”

Revizyon ile dövizden tassarruf

Fuat Murat, revizyon merkezinin çevresel ve parasal faydalarını da vurgulayarak “Makine yenileştirme süreci, şirketimize ve ülkemize maliyet tasarrufu getirmektedir. Yurtdışına daha az dövizin çıkmasını sağlayıp ayrıca ürün döngüsünü arttırdığı için çevreye katkı da yapmaktadır. Konunun parasal boyutuna bakıldığında, iş makinelerinin orijinal parçalarının yurt dışından geldiği gerçeğinden hareket edersek, buraya ödenen dövizin yaklaşık yüzde 40’nın ülke olarak tasarruf edileceği gerçeği ortaya çıkmaktadır.” dedi.

 

Makineye ikinci ömür 

Caterpillar’in sertifikalı makine yenileme programı kapsamında müşterilerin makineleri orijinaline uygun şekilde yenileniyor. Bu tesislerde ikinci bir ömür kazanan komponentler ve makineler ile çevreye ve ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Tesis teknolojisi, kapsamlı ve geniş teknik kapasitesi sayesinde müşteri beklentilerinin karşılanması hedefleniyor.

Revizyon Merkezi’nde uygulanan yenileştirme işlemleri sayesinde yedek parça sarfiyatı asgari düzeye inerken oluşabilecek hurda miktarı da azalıyor. İş makineleri üretildikten sonra Caterpillar, sürekli olarak onların performansını iyileştiren modifikasyonlar geliştiriyor. Bu modifikasyonların bazıları iş makinesi satıldıktan sonra yayınlanabiliyor. Revizyon Merkezi’nde yenilenen her komponent ve makine için öncelikle yayınlanmış üretici modifikasyonları kontrol edilerek uygulanıyor. Böylece revizyon merkezinde yenilenen ürün, yenisinden daha güncel ve iyi performans sergileyebiliyor.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina