Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Borusan Makina, 4 kadını iş makinesi operatörü yaptı
Borusan Makina, 4 kadını iş makinesi operatörü yaptı

Borusan Makina ve Güç Sistemleri, 20. Yıl Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kadınlara özel operatörlük eğitimi verdi. Şirket, bu proje ile kadınların sanayi sektöründe sadece yüzde 15,2 olan istihdam oranının artmasına katkıda bulunmayı amaçladı.

3 hafta süren kurs boyunca 4 kadın hem sınıfta teorik hem de makine üzerinde uygulamalı olarak ders aldı. Kursiyerler daha sonra düzenlenen bir sınavla ehliyet almaya hak kazandı.

Kadın istihdamı arttırılacak

Borusan Grubu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile yürüttüğü “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesi kapsamında 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde “Borusan Neşe Fabrikası” adıyla, 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik kreş ve gündüz bakım evleri oluşturduğu bilgisi verildi. İlki yakın zamanda Adıyaman’da faaliyete geçecek bu merkezlerde, çocuklara uzmanlar tarafından günlük bakım ve eğitimlerin sağlanacağı, annelerin de iş bulma ve çalışma olanağına kavuşacağı vurgulandı.

Borusan Grubu’nun ayrıca “Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi” projesi çerçevesinde Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’nın (TGMP) 50. Şubesi olarak TİSVA ile işbirliği içinde Afyonkarahisar Asım Kocabıyık Mikrofinans Şubesi’ni de hizmete soktuğu bildirildi. Sözkonusu şubenin 2009 yılından, Gemlik - Borusan Mikrofinans Şubesi’nin ise geçtiğimiz yıldan bu yana yüzlerce kadın girişimciye fırıncılıktan kuaförlüğe, gıdadan el emeği ürünlerin üretimine kadar uzanan farklı iş alanlarında finans desteği sağladığına değinildi.


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina