Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nin Cat® Sertifikalı Revizyon programı sayesinde yeni bir makineye sahip olduk
Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nin Cat® Sertifikalı Revizyon programı sayesinde yeni bir makineye sahip olduk

Akçansa’nın ana müteahhidi olarak faaliyet gösteren Çanakkale merkezli Ekşi Kardeşler İnşaat, 65 bin 274 saate ulaşan 1996 model Cat® 980F lastikli yükleyiciye Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nin Cat Sertifikalı Revizyon programını uygulayarak makineyi deyim yerindeyse A’dan Z’ye yeniledi. Böylece verimliliği yükselen makinenin işletme giderleri de minimum seviyelere indirildi. Firma, makine parkında bulunan ve belirli bir yaşa ulaşmış en az 3 yükleyiciyi Cat Sertifikalı Revizyon programına almayı planlıyor.

Makinelere yeni seri numarası ve 1 yıl garanti hizmeti verilen Cat Sertifikalı Revizyon programı kapsamında kova, silindir, motor, lastik, kabin, şanzıman gibi bütün komponentler sökülerek çeşitli revizyonlara uğruyor, komponentler birleştirildikten sonra makine müşteriye teslim ediliyor. Özellikle maden sektörünün zorlu koşullarında faaliyet gösteren makineler için birebir olduğu belirtilen programın, yeni makineye oranla yaklaşık yüzde 50 fiyat avantajı sağladığı bildiriliyor.

Makine parkında yüzde 98 oranında Cat ağırlığı

Her yıl iş makinesi ve kamyon grubuna yatırım yaptıklarını söyleyen Ekşi Kardeşler İnşaat Firma Sahibi Yakup Ekşi, iş makinesi tercihlerindeki en büyük etkenin marka kalitesi ve satış sonrası hizmetler olduğunu belirtti. Ekşi, şöyle dedi: “Şirket olarak prensibimiz tek bir marka üzerinden çalışmak. Borusan Makina ve Güç Sistemleri yedek parça temini konusunda en iyi firma. Her türlü desteği onlardan görüyoruz. Herhangi bir sorun olduğunda Borusan Makina ve Güç Sistemleri İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri anında iletişime geçiyorlar. Yedek parça siparişi verdiğimiz zaman en kısa sürede elimize ulaşıyor. 1993 yılından beri Cat ile çalıştığımız için markanın kalitesini de çok iyi biliyoruz. Bu sebeplerden dolayı makine parkımızın yüzde 98’ini Cat oluşturuyor.”

BMGS Müşteri Destek Direktörü Adnan Keskin ile Ekşi Kardeşler İnşaat'ın Sahibi Yakup Ekşi

Firmanın makine parkında 1993-2015 model arasında değişen Cat marka 13 adet yükleyici, 6 adet ekskavatör, 2 adet dozer, 1 adet greyder bulunuyor. Bu yıl içerisinde ise 2 adet Cat 980H ve 1 adet Cat 950GC lastikli yükleyici parka kazandırılmış.

“Sıfır makine almaya kıyasla yüzde 50 daha ucuza mal oldu”

Makineler ocak içinde ve nakliye işlemlerinde 7/24 çalışıyor. Revizyon kapsamına alınan makine hakkında açıklamalar yapan Yakup Ekşi, şu değerlendirmelerde bulundu: “Makinelerimizi hurdaya çıkarmak istemiyoruz. Her makine bizim için çok değerli. Çünkü işin gerçeği dışa bağımlı bir sistemde çalışıyoruz. Milli servetimizin arkasında durmamız gerek. Bu anlamda Cat Sertifikalı Revizyon programı sayesinde yeni bir makineye sahip olduk. Eski bir makineyi maksimum bakım masraflarından kurtardık, amortisman değerini yükselttik. Sıfır makine almaya kıyasla yüzde 50 daha ucuza mal oldu. Yapılan işçilikten de çok memnunuz. Karşılıklı dayanışma ve güven içerisinde işlerimizi yürütmeye devam edeceğiz. Revizyon programını diğer Borusan Makina ve Güç Sistemleri müşterilerine de tavsiye ediyoruz.”

BMGS Müşteri Destek Direktörü Adnan Keskin ile Ekşi Kardeşler İnşaat Şantiye Şefi Muhsin Çayan

“Makine artık tam anlamıyla iş yapıyor diyebiliriz”

38 yıldır sektör içinde olan Ekşi Kardeşler İnşaat Şantiye Müdürü Muhsin Çayan, 980F’in klinker yüklemesinde çalıştığını dile getirdi. Üzerindeki çimento birikintilerini temizlemenin mümkün olmadığını gördükten sonra revizyona karar verdiklerini ifade eden Çayan, “Hem mekanik aksamlı hem de elimizdeki en yıpranmış makine olduğu için ilk olarak onu seçtik. Makinenin bundan sonraki yaşamı tamamen işle ilgili. 40-50 bin saat daha çalışsa bizim için mükemmel bir saate ulaşmış olur. Biz makinenin dış görünümünden çok verimliliğine önem veriyoruz.”

“Bu programı daha da ileri taşımayı hedefliyoruz”

Cat Sertifikalı Revizyon programıyla ilgili görüşlerini aldığımız Borusan Makina ve Güç Sistemleri Müşteri Destek Direktörü Adnan Keskin, zorlu ortamlarda çalışan ve yıpranan makinelerin bir program çerçevesinde revize edildiğini ve 1 yıllık garanti kapsamına alındığına dikkat çekti.

Cat’in ABD’de bulunan bir distribütörünün yılda yaklaşık 600 adet makineyi Caterpillar Sertifikalı Revizyon Programı’na dahil ettiğine değinen Adnan Keskin, bu tür makinelerin hurdaya çıkarılmasının büyük kayıp olduğunu kaydetti. Keskin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu program için herhangi bir yaş sınırı yok, makinelerin genel durumları önemli. 1985 model olup 10 bin saate ulaşmamış makineler de var fakat makinenin yaşı geçtiği için yeni makine almak gibi bir mantık oluşuyor. Müşteri memnuniyeti yaratmamız açısından bu programa gerekli önemi vereceğiz. Ekşi Kardeşler İnşaat’a da bize duydukları güvenden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yıllar süren bir ilişkinin, birlikteliğin getirdiği bir noktadayız. Biz de güvenlerini boşa çıkarmayıp her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

Röportajın tamamını Forum Makina Eylül 2015 sayısında okuyabilirsiniz...

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina