Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Borusan Makina’dan Türkiye’de 2 önemli tesis yatırımı
Borusan Makina’dan Türkiye’de 2 önemli tesis yatırımı

Türkiye’den Uzak Doğu Rusya’ya kadar geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren Borusan Makina ve Güç Sistemleri, Kazakistan’da bulunan ve müşteri memnuniyetini artırdığı belirtilen iş makinaları Komponent Revizyon Merkezi’nin benzerlerini İstanbul ve Ankara’da hayata geçirecek.

Borusan Makina ve Güç Sistemleri Kazakistan’daki güçlü konumunu pekiştiren iş makinaları için Komponent Revizyon Merkezi uygulamasını Türkiye’ye taşımaya hazırlanıyor. Kazakistan’ın Karaganda bölgesinde bulunan merkezde açıklamalar yapan Borusan Makina ve Güç Sistemleri İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, 2017 sonuna kadar İstanbul ve Ankara’da birer Komponent Revizyon Merkezi açacaklarını bildirdi.

“Müşterilerimiz için en hızlı, en uygun ve en kaliteli çözümleri üreteceğiz”

Her an her yerde ve her durumda müşterilerinin yanında olmanın temel öncelikleri olduğunun altını çizen Özgür Günaydın şunları söyledi:

Kazakistan’daki merkezimizde çok sayıda iş makinasının komple bakım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor ve ayrıca 800 civarinda komponent yenilemesi yapıyoruz. Bu merkezde geliştirdiğimiz uygulamalar distribütörü olduğumuz dünyanın lider inşaat ve madencilik ekipmanları üreticisi Caterpillar tarafından “en iyi uygulama” programı kapsamında dünyanın başka bölgelerinde de kullanıma sunuluyor. Şimdi bu başarıyı Türkiye’ye de taşımayı ve buradaki müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz. Ankara ve İstanbul’da Komponent Revizyon Merkezlerimizi 2017 sonunda hizmete sokmak istiyoruz. Bu merkezler Türkiye’deki müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde tasarlanıyorlar. Müşterilerimiz için en hızlı, en uygun ve en kaliteli çözümleri üreteceğiz.

Kazakistan’da yüksek müşteri memnuniyetinin sırrı Komponent Revizyon Merkezinde

Borusan Makina ve Güç Sistemleri bölgede, 22 lokasyonda yaklaşık 800 kişilik bir ekiple müşterilerine hizmet veriyor. Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nin Kazakistan’daki başarısına en büyük ivmeyi katan hizmetler arasında Komponent Revizyon Merkezi’nin önemli bir yer tuttuğu belirtiliyor.

Kazakistan’daki Komponent Revizyon Merkezi, müşterilere komple bir çözüm tesisi olarak hizmet sunuyor. Burada motor, şanzıman gibi komponent revizyonları, bunların rektifiyeleri ve komple makina revizyonları yapılıyor. Bu hizmetlerle müşterilerin revizyon masrafları asgari düzeye inerken, kalite ve hızın yükseldiği vurgulanıyor.

Merkez’de uygulanan yenileştirme işlemleri sayesinde yedek parça sarfiyatı asgari düzeye indirgenirken oluşabilecek hurda miktarının da azaltılması sağlanıyor. İş makinaları üretildikten sonra Caterpillar sürekli olarak makinelerin performansını iyileştiren modifikasyonlar geliştiriyor. Bu modifikasyonlardan bazıları iş makinası satıldıktan sonra yayınlanabiliyor. Komponent Revizyon Merkezi’nde yenilenen her komponent ve makina için öncelikle yayınlanmış üretici modifikasyonları kontrol edilerek uygulanıyor. Böylece Merkez’de yenilenen ürün, yenisinden daha güncel ve iyi performans sergileyebiliyor.

Caterpillar’in dünyadaki ikinci Komponent Revizyon Merkezi

2011 yılında kurulan Kazakistan Komponent Revizyon Merkezi, 2016 yılında Cat® sertifikasını aldı ve Caterpillar tarafından dünyanın en iyi tesislerinden biri olarak seçildi. Halen Avrupa, Asya ve Afrika’daki tek Komponent Revizyon Merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Kazakistan Komponent Revizyon Merkezi’nin Caterpillar için de son derece önemli bir tesis haline geldiği ifade ediliyor. Borusan Makina ve Güç Sistemleri tarafından bu merkezde geliştirilen uygulamalar Caterpillar ile paylaşılıyor ve yapılan değerlendirmeden sonra diğer ülkelerdeki Caterpillar temsilcilerinin de uygulaması için özel bir platformda yayınlanıyor. Kazakistan’dan yayınlanan uygulamaların ‘en iyi uygulama’ programı kapsamında adetsel olarak Kazakistan Komponent Revizyon Merkezi’ni tüm dünya çapında ikinci sıraya yükselttiği belirtiliyor. Caterpillar burada geliştirilen pek çok uygulamayı benchmark olarak gösteriyor ve tavsiye ediyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina