Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - BRİSA’NIN LASSA LASTİKLERİ, MST İŞ BİRLİĞİ İLE TELEHANDLER PAZARINA GİRDİ
BRİSA’NIN LASSA LASTİKLERİ, MST İŞ BİRLİĞİ İLE TELEHANDLER PAZARINA GİRDİ

BRİSA’NIN LASSA LASTİKLERİ, MST İŞ BİRLİĞİ İLE TELEHANDLER PAZARINA GİRDİ

Brisa ile MST arasında yapılan anlaşma kapsamında, Brisa’nın MST’ye özel olarak tasarladığı Telegripper desenli Lassa lastikler, Türkiye’nin ilk ve tek yerli teleskobik forklift (telehandler) üreticisi MST’nin yeni nesil makinelerinde kullanılacak.

Türkiye lastik sektörünün lider markalarından Brisa ile ASKO Holding bünyesinde bulunan Türkiye’nin önde gelen iş makinesi üreticilerinden MST, yeni bir iş birliğine imza attı.

Brisa’nın MST’ye özel olarak tasarladığı Telegripper desenli Lassa lastikler, Türkiye’nin ilk ve tek yerli teleskobik forklift üreticisi MST’nin yeni nesil makinelerinde kullanılacak. Bu iş birliğiyle Brisa, Türkiye OE (Orijinal Ekipman) teleskobik forklift araç pazarına giriş yaptı.

Türk tasarımcı ve mühendisleri tarafından geliştirilen, yerli üretim MST teleskobik forklift serisi, Lassa tarafından sektör ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilen lastikler ile müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmayı hedefliyor. Türk mühendislerin çalışmaları ile geliştirilen Lassa Telegripper deseni, yüksek tutuş performansı ve kesiğe karşı gösterdiği üstün direnç ile ön plana çıkarken, yakıt tüketimine ve uzun ömre önem vererek performansını üst düzeyde tutacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor.

Türkiye lastik pazarı lideri

Brisa’nın temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atıldı. 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, bugünkü adını alan Brisa’nın Türkiye lastik pazarı lideri olduğu belirtiliyor. Brisa’nın ürün portföyünde Lassa haricinde Bridgestone, Dayton, Kinesis ve Firestone markaları da yer alıyor.

Brisa’nın Kocaeli ve Aksaray’daki fabrikalarında ürettiği Lassa markalı ürünler, bugün 80’i aşkın ülkede 80 distribütörü, 610 tabelalı mağazası ile dünya genelindeki araç sahipleriyle buluşuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina