Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Büyükkumla Barajı, 2016’da hizmete girecek
Büyükkumla Barajı, 2016’da hizmete girecek

Gemlik tarihinin en büyük yatırımı olarak ifade edilen 160 milyon liralık projede çalışmalar sürüyor. İlçenin 10 kilometre kuzeybatısında, Büyükkumla deresi üzerinde inşa edilen barajın yanı sıra içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi de yapılacak.

Bursa Gemlik ilçe merkezinin yanı sıra 8 büyük mahallesinin de 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu ile endüstriyel su ihtiyacını karşılayacak olan baraj inşaatında incelemelerde bulunan DSİ 11. Şube Müdürü Kenan Akyürek, burada yaptığı konuşmada ilçenin 4. derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak, alüvyon balçık zeminde 33 metre temel kazısı yaptıklarına dikkat çekti.

Dere seviyesinden 48, temelden 81 metre yükseklikte bulunan Büyük Kumla Barajı’nın 2016 yılı Ekim ayında hizmete gireceğini açıklayan Kenan Akyürek, Küçük Kumla ve Hamidiye Gölet projeleri hakkında da bilgiler verdi. Akyürek, baraj inşaatı kapsamında 9 adet terfi merkezi, 10 adet karayolu yatay sondaj geçişi ve 22 adet enerji nakil hattı da bulunacağını ifade etti.

Şantiye gezisi sırasında ayrıca Küçük Kumla Göleti yapım ihalesinin bu ay içinde yapılacağı, Hamidiye Göleti yapım işinin ise Ocak ayında ihale edileceği belirtildi.

Proje bilgisi:

Büyükkumla Barajı, Bursa Gemlik Büyükkumla Deresi üzerinde, 20,00 metre talveg kotlarında yer alıyor. Barajın gövde yüksekliğinin talvegten 48,00 metre, temelden ise 81,00 metre olduğu ifade ediliyor. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın, gövde dolgu hacminin ise 2 milyon 674 bin metreküp olduğu kaydediliyor. Projenin, Ekim 2016’da bitirilerek hizmete alınacağı belirtiliyor.


 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina