Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Büyüyen küresel makine sektöründe dengelenme sinyalleri
Büyüyen küresel makine sektöründe dengelenme sinyalleri

Büyüyen küresel makine sektöründe dengelenme sinyalleri

İş makineleri sektörünün önde gelen markaları 2019 yılının ilk 3 aylık dönemine yönelik faaliyet sonuçlarını açıkladılar. Her ne kadar firmalar, gelişmiş ülkelerdeki olumlu pazar koşullarının etkisiyle bu dönemdeki gelirlerini arttırmış olsalar da geleceğe yönelik beklentilerinde mütevazi davranıyorlar.

Caterpillar’daki büyümenin lokomotifi kaynak endüstrisi oldu

Sektörün küresel lideri Caterpillar, 2018’e kıyasla dünya genelindeki satışlarını %5 arttırarak yılın ilk 3 ayında 13,5 milyar dolar ciro sağladı. Firma, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) haricindeki tüm bölgelerde ve özellikle Kuzey Amerika ve Asya Pasifik’te olumlu sonuçlar elde etti.


Sektörel bazda yapılan değerlendirmede ise kaynak endüstrisindeki artış dikkat çekti. Firmanın bu dönemdeki cirosunun 5,9 milyar dolarını elde ettiği inşaat sektörüne yönelik satışları %3 artarken, 2,7 milyar dolar gelir sağladığı kaynak endüstrisindeki satışları ise %18 arttı. 5,2 milyar dolar gelir sağlanan enerji ve nakliye alanındaki satışlarda ise olumlu veya olumsuz yönde bir değişim olmadı.

Komatsu’nun satışları Kuzey Amerika ve Asya ile yükseldi

Japonya’da 31 Mart tarihi itibarı ile sona eren mali yıl sonuçlarını açıklayan Komatsu’nun son 1 yıl içerisindeki satışları önceki yıla kıyasla %9 artarak 2.725 milyar Yen (yaklaşık 26 milyar dolar) olarak gerçekleşti. Artışta Kuzey Amerika, Asya ve Okyanusya’da bölgeleri başı çekti.


Komatsu, Japon Yen’inin değer kazanmaya devam etmesi, Çin ve Endonezya gibi stratejik pazarlardaki talep daralması beklentileri çerçevesinde 2019 yılı için ciro hedefini %4 azaltarak 2.617 milyar Yen olarak belirledi.

Güçlü Avrupa pazarı Volvo’nun satışlarını sürükledi

Volvo İş Makineleri, genel anlamda istikrarlı seyreden pazar koşulları altında net satışlarını %15 arttırarak yılın ilk 3 ayında 24.155 milyon SEK (yaklaşık 2,5 milyar dolar) ciro elde etti. Firma bu dönemde dünya genelinde toplam 23.139 adet yeni makine satışı gerçekleştirdi.

Avrupa’da başta Almanya, İngiltere ve İtalya’dan gelen güzel siparişler, Kuzey Amerika’da artan yükleyici, yol ekipmanları ve belden kırma kamyon talepleri, yeniden güçlenen Brezilya pazarı ve Asya genelindeki daralmaya rağmen beklentilerin de üzerinde %23 büyüyen Çin satışları Volvo’da yüzleri güldürdü.

Hitachi’nin satışları Orta Doğu dışında her yerde arttı

1 Nisan 2018 ile 31 Mart 2019 tarihlerini kapsayan son bir yıla ait faaliyet raporunu açıklayan Japonya merkezli Hitachi’nin küresel satışları önceki yıla kıyasla %7,8 artarak 1.034 milyar Yen (yaklaşık 9,9 milyar dolar) olarak gerçekleşti. Firma, en büyük pazarı olan Asya ve Okyanusya’daki (Çin hariç) satışlarını %9,6, Kuzey Amerika’da %23,7 ve Japonya’da %6,7 arttırırken; sert bir şekilde daralan Orta Doğu’da ise %49,2 kayıp yaşadı.

2019’da küresel ekskavatör talebinde hafif bir daralma bekleyen Hitachi, Japonya ve Orta Doğu’da nispeten bir toparlanma; Çin, Batı Avrupa ve Asya’da ise yavaşlama trendi öngörüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina