Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - CASE iş makineleri, Bursa Blok Mermer Fuarında göz doldurdu
CASE iş makineleri, Bursa Blok Mermer Fuarında göz doldurdu

Bursa’da bu yıl ikincisi düzenlenen Blok Mermer Fuarı’nda başta gelişmiş teknoloji ürünü 921F – 1021F lastikli yükleyici ve CX370C – CX470C paletli ekskavatör modelleri olmak üzere çeşitli ürünlerini sergileyen CASE, simülasyon standı ile de ziyaretçilerin ilgisini topladı.

Fuarın kısa bir değerlendirmesini yapan TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir; dünyanın en büyük blok mermer tedarikçileri arasında bulunan Türkiye’de böyle büyük bir fuarda ziyaretçilerle buluşmanın kendileri çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu sene CASE standında sergilediğimiz 921F ve 1021F lastikli yükleyicilerimizi pazara Tier 4 motor regülasyonunda sunuyoruz. Bu motorlarda Tier4 Emisyon seviyesi SCR sistemi ile sağlanıyor. Bunun müşteri için önemini şöyle açıklayabiliriz: Bu sistem muadil egzoz emisyon sistemlerine göre yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlıyor ve makinanın işte kalma süresinin arttırıyor. Bir başka ürün gamımız ise CX370C ve CX470CME paletli ekskavatörler. Bunlar mermer ve maden ocaklarının yoğun temposunda ihtiyaç duyulan güç, dayanıklılık ve güvenlik ihtiyaçları kapsamında birçok özelliğe sahip. Fuarda ağır iş makineleri haricinde 695ST Kazıcı yükleyici ve SR250 model nokta dönüşlü mini yükleyici hafif iş makinelerini de sergiliyoruz. Dört tekerden dönüşlü 695ST, büyük lastiklerinin de etkisiyle operatöre daha fazla güç, çekiş ve manevra kabiliyeti sunuyor.”

Yeni makinelere 1 yıl sınırsız saat garantisi

İrfan Özdemir; CASE ürünlerini pazara en iyi satış ve satış sonrası hizmetlerle sunduklarını sözlerine ekleyerek, “Müşteriyle yakın ilişki kurmak kadar ihtiyaçlarına hızlı cevap vermenin de markamıza değer kattığına inanıyor ve çalışmalarımızı bu felsefe ile yürütüyoruz. Bu dinamikler iş makinesi sektörü için önemli. Müşterilerimize bir telefon uzaklığındayız. 7/24 hizmet verdiğimiz çağrı merkezi numaramız ile ülke çapında, müşterilerimizin ihtiyacı olduğu anda, servis ve yedek parça ihtiyaçlarına geniş yetkili servis ve yedek parça ağımız ile en iyi hizmeti sunuyoruz. 1 yıl 2 bin saat olarak sunduğumuz garanti koşulları, yeni standart garanti koşullarıyla 1 yıl sınırsız saat olarak değiştirildi” ifadelerini kullandı.

CASE paletli ekskavatörlerde güç, dayanıklılık ve güvenlik bir arada

CASE’in CX370C ve CX470C ME (mass excavation) model paletli ekskavatörleri, mermer ocaklarının yoğun temposunda ihtiyaç duyulan güç, dayanıklılık ve güvenlik ihtiyaçlarına yanıt veren birçok özelliği bünyesinde barındırıyor.

Mermer ocaklarında sert darbelere ve yüklere maruz kalan makinelerin bom ve arm’ının dayanıklılığı hayati önem taşıyor. CX370C, daha kalın çelik sac ve özel bir kaynak metodu kullanılarak güçlendirilmiş ağır hizmet tipi bom ve kol ile dikkat çekiyor.

Yoğun hafriyat konfigürasyonuna sahip olan CX470C ME (mass excavation), kazı gücünü en üst düzeye taşımak amacıyla güçlendirilmiş olan daha kısa bom ve arm’ın yanı sıra daha büyük kova silindirlerine sahip bulunuyor. Ağır hizmet tipi yürüyüş takımı, daha uzun komponent ömrü ve düşük bakım masrafı sağlıyor.

Makinelerdeki Isuzu motor, gelişmiş hidrolik pompa kontrolü ve enerji tasarrufu sağlayan 5 yeni sistem ile iş ve yakıt verimliliği arttırılıyor. Operatör levyelere 5 saniye dokunmadığında motoru otomatik olarak rölantiye düşüren ‘Auto Idle’ ve 3 dakikadan uzun süre aktivite olmadığında motoru tamamen durduran ‘Idle Shutdown’ özellikleri, bu makinelerdeki yakıt tasarrufunu bir adım öteye taşıyor. Joystickler 4 farklı pozisyonda ayarlanabiliyor. Renkli geniş monitör üzerinden izlenebilen geri görüş kamerası şantiye güvenliğini arttırıyor.

C Serisi Case ekskavatörlerdeki yeni akıllı hidrolik sistem ile performans ve üretkenlik konularında önemli gelişmeler sağlanmış. Kaldırma kapasitesi arttırılırken iş çevirim süreleri kısaltılmış. Makinelerin çalışma ağırlıkları da arttırılarak ekstra kazı gücü ve denge kazandırılmış. ROPS ve FOPS güvenlik standartlarındaki Case kabinleri operatörlere düşük titreşimli, gürültüsüz, konforlu ve ergonomik bir ortam sunuyor.

CASE 921F ve 1021F lastikli yükleyicilerle birim zamanda daha fazla üretim

921F ve 1021F model büyük tonajlı CASE lastikli yükleyicilerde ağır hizmet tipi akslar ve açık diferansiyel sistemi bulunuyor. Yeni ağır hizmet tipi akslar daha sağlam, daha büyük ve 3 parçalı gövde dizaynı ile bakım işlemleri daha kolay olacak şekilde tasarlanmış.

Yüksek dayanıklılığa sahip sinterlenmiş bronzdan üretilen yağlı tip çok diskli frenler, her bir tekerlek göbeğine yerleştirilmiş. Açık tip diferansiyellerle enerji kaybı ve aşınma en alt seviyeye indirgenebiliyor.

Makinenin en ağır komponentlerinden biri olan motor, alışıla gelmişten farklı olarak 921F lastikli yükleyicinin en arka bölümüne yerleştirilmiş. Böylece daha az karşı ağırlık kullanılarak makinenin ağırlık merkezi optimize edilebildiği için ön taraftaki kaldırma kapasitesi de arttırılmış oluyor. Daha fazla yük taşıma kapasitesine sahip olan bu seri makineler, birim zamanda daha fazla üretim yaparak yatırımın geri dönüş süresini oldukça kısaltabiliyor.

CASE yükleyicilerin optimize edilmiş yanma sıcaklığı ile çalışan motorlarının, yakıt tüketimi konusunda da oldukça verimli olduğu belirtiliyor. Yapılan işin zorluğuna bağlı olarak operatör, 4 ayrı motor kullanım modundan birini seçerek makineyi en yüksek verimlilikle kullanabiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina