Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - CASE’de her işe uygun bir kompakt makine ve birçok ataşmanı var
CASE’de her işe uygun bir kompakt makine ve birçok ataşmanı var

CASE’de her işe uygun bir kompakt makine ve birçok ataşmanı var

Dünyanın önde gelen yatırım araçları üreticilerinden CNH Industrial’ın 170 yılı aşkın geçmişiyle iş makinası sektöründeki deneyimli markası Case İş Makineleri, ürünlerinde üretkenliğe, yakıt verimliliğine, bakım kolaylığına ve operatör konforuna odaklanıyor.

Markanın 2013 yılından bu yana Türkiye distribütörlüğünü üstlenen TürkTraktör, kompakt iş makineleri grubunda nokta dönüşlü mini yükleyici (mikro yükleyici) ve mini ekskavatörleri ile müşterilerine alternatif çözümler sunuyor.

Çok seçenekli nokta dönüşlü mini yükleyici serisi

Case’in nokta dönüşlü mini yükleyici ürün grubunda çeşitli uygulamalar için 60 ila 90 hp güç aralığında birçok farklı modeli bulunuyor. Bu ürün grubu, en küçük model olan ve çoğunlukla endüstriyel tesislerin tercih ettiği SR150’den, asfalt testere ataşmanı ile fiberoptik kablolama kazılarında sıklıkla kullanılan en büyük model SV300’e kadar uzanıyor.

Türkiye pazarında ön plana çıkan SR250 modeli, 3,5 ton çalışma ağırlığına ve yaklaşık 1,2 ton emniyetli taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. Makinenin yekpare olarak üretilen ve doğrudan şaseye bağlı olan radyal kol mekanizması, yüksek dayanım gerektiren zorlu uygulamalar için özellikle tercih ediliyor.

SR250, 90hp’lik azami gücünü 3,2 litre hacme sahip ve 340 Nm gibi oldukça yüksek bir tork üretimi FPT marka motordan alıyor. Makine hassas bir kullanım imkânı sunan joystick kontrollü olarak piyasaya sunuluyor. 2 farklı kullanım moduna sahip olan SR250’nin yürüyüş mekanizması istenildiğinde 2 joystick veya tek joystick ile kontrol edilebiliyor. Bu sayede operatör alışmış olduğu kullanım modunu makinede bulabiliyor.

Farklı uygulamalar için 5 farklı Case mini ekskavatör

TürkTraktör, Case’in 1,5 tondan 6 tona kadar çalışma ağırlığındaki 5 farklı modelini Türkiye pazarına sunuyor. Bu grupta ön plana çıkan CX60C modeli, mini ekskavatör pazarında çok alışılmadık şekilde common rail motora sahip bulunuyor. 3,3 litrelik motor, yüksek basınçlı common rail yakıt püskürtme teknolojisi sayesinde 65 hp gibi yüksek bir güç sağlayarak makineyi pazarda bir üst sınıfa yerleştiriyor.

CASE Akıllı Hidrolik Sistem Tasarımı prensibi ile üretilen CX60C üzerinde 2 adet pistonlu ve 1 adet dişli pompa yer alıyor. Her bir pompanın farklı hareketlerden sorumlu olduğu bu tasarımda her zaman ideal performans ve yakıt tüketimi dengesi kurulduğu belirtiliyor.

CASE CX60C modelinde kırıcı tesisatı standart olarak sunuluyor. Çift flanş makara sistemi sayesinde daha dengeli bir yürüyüş mekanizmasına sahip olan bu modelde 3 parça makara muhafazası yürüyüş takımını güçlendiriyor.

CX60C birçok üst teknoloji özelliği olarak müşterilere standart olarak sunulan diğer özellikler arasında; dijital klima, koltuk ısıtma, dokunmatik 5.7” geniş operatör ekranı (Türkçe dil seçeneği ile), geri görüş kamerası, Bluetooth telefon bağlantısı, hırsızlığa karşı koruma sistemi, acil motor durdurma sistemi, otomatik rölanti sistemi, yürüyüş alarmı, 2 farklı çalışma modu, otomatik yürüyüş modu değiştirme özelliği, silindir yastıklamaları ve hidrolik akümülatör bulunuyor.

TürkTraktör diyor ki:

TürkTraktör olarak Case İş Makinelerini Türkiye pazarına sunmaya başladığımız 2013 yılından beri kompakt makineler çok önem verdiğimiz bir alan ve her geçen gün satış adetlerimizi daha fazla artırıyoruz. Mini yükleyicilerimiz inşaattan, limanlara; döküm sanayinden endüstriyel tesislere birçok farklı sektörde kendini ispatlamış durumda. 2 yıl önce Türkiye pazarında müşterilerimiz ile buluşturduğumuz C Serisi Mini Ekskavatörlerimiz çok beğenildi ve birçok farklı alanda çalışmaya ve performansını sergilemeye başladı. Her geçen gün çok daha fazla müşteri memnuniyeti alıyoruz. 2020 yılı içerisinde de nokta dönüşlü mini yükleyici ve mini ekskavatör satışlarımızda artış bekliyoruz.

Kompakt makineler çalışma alanının ebat olarak küçük olduğu her sektörde kendine oldukça fazla yer buluyor. Şehir içi çalışmaların tamamında kompakt ve seri tasarımları ile bu makineleri görmek mümkün. Bina tadilat işlemlerinin tamamında mini ekskavatörlere yer verildiğini rahatlıkla görebiliriz. Limanlarda mini yükleyiciler fazlasıyla tercih edilirken tarımsal ve hayvansal üretim gerçekleştiren birçok tesis de mini yükleyicileri fonksiyonel bir şekilde kullanıyor.

Gelişmiş yerleşkelerin tamamında kompakt makine satışları oldukça yüksek. Aynı zamanda bu makinelerin, farklı ataşman seçenekleri ile çeşitli uygulamalarda değerlendirildiğini de yakından takip ediyoruz. Türkiye sürekli gelişen modern bir şehirleşme anlayışı ile büyüyor. Bu nedenle kompakt makinelerin gelişen dünyanın kaçınılmaz oyuncuları olduğunu ve potansiyelinin oldukça yüksek olduğu söylemek yanlış olmaz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina