Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - CAT mini ekskavatörler, yeni DLT coupler ile daha verimli
CAT mini ekskavatörler, yeni DLT coupler ile daha verimli

Caterpillar tarafından 5 ila 8 ton sınıfı mini ekskavatörler için geliştirilen yeni Dual-Lock Tilt (DLT) pim kavramalı hidrolik coupler, ataşmanların 180 derecelik açıyla dönebilmesini sağlayarak makinelerin kullanım alanını genişletiyor.

Hassas tesviye, yıkım, kanal temizleme ve peyzaj gibi işlerde azami esneklik ve verimlilik sağlayan yeni coupler, bu işler için ihtiyaç duyulan özel ekipman ihtiyacını ve dolayısıyla masraflarını da ortadan kaldırıyor.

Pim bağlantılı ataşmanlarla uyumlu olan DLT coupler, kovanın ters bağlanarak shovel şeklinde de kullanılabilmesine olanak sağlıyor. DLT coupler sayesinde ataşmanlar kabinden değiştirilebildiği gibi kabinden görülebilen kilit mekanizması ile operatörün ataşmanın güvenli şekilde bağlı olduğundan emin olması sağlanıyor.

DLT coupler’in yenilikçi birincil kilit sistemi, entegre check valfli hidrolik silindir ile yönlendirilen bir sıkıştırma plakası kullanıyor. Yay tahrikli hidrolik çözülmeli ikincil kilit sistemi ise ayrı bir hidrolik hat ile kontrol ediliyor.

Kapalı bir yapıya sahip olan DTL coupler, harici bir silindir kolu veya hareketli parçaları olmadığı için güvenirlilik, uzun parça ömrü ve düşük bakım maliyetleri sunuyor. Aşınmaya maruz kalan iç parçalar, azami kullanım ömrü için ışıl işlemden geçirilmiş.

Yeni geliştirilen döner tahrik mekanizması yüzde 35’i aşan daha yüksek kavrama torku sağladığı gibi toplam ağırlığı yüzde 15 azaltıyor ve hidrolik hat yapısını sadeleştiriyor. Burada helezonik kesimli sertleştirilmiş dişlilerin kullanımıyla etkin kullanım, dayanıklılık ve uzun ömür hedeflenmiş.

5 ton sınıfında kullanılan coupler’in ağırlığı 112 kilogram iken, 8 ton sınıfında kullanılan modelin ağırlığı 180 kilogramı buluyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina