Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - CAT Üç Yeni Nesil ekskavatörleri kuralları bozmaya geliyor
CAT Üç Yeni Nesil ekskavatörleri kuralları bozmaya geliyor

Caterpillar, 20 ton sınıfındaki ekskavatörlerinden Üç Yeni Nesil 320 GC, 320 ve 323 modellerini tanıttı. Türkiye’de de satışa sunulacak olan modellerde, müşterilerin üretkenlik ve maliyet düşüklüğü hedeflerini karşılamak için önceki modellerde bulunmayan özel kombinasyonlara sahip olduğu belirtildi.

Benzersiz özellikleri ile çalışma verimliliğini yüzde 45 arttıran, yüzde 25’e kadar yakıt tasarrufu sağlayan ve bakım maliyetlerini yüzde 15’e kadar düşüren CAT ekskavatörlerde operatöre de daha konforlu çalışma ortamı sunuluyor.

Çalışma verimliliği yüzde 45’e kadar arttırılıyor

Yeni CAT 320 ve 323 modelleri, CAT Connect Teknolojisi ile entegre olarak geliyor ve bu teknolojinin çalışma verimliliğini klasik tesviye işlemlerine göre yüzde 45’e kadar attırdığı iddia ediliyor. Connect Teknolojisi’nin sunduğu özellikler şu şekilde sıralanıyor:

• Derinlik, eğim ve tesfiye ile aradaki yatay mesafe yönlendirmesi yapabilen CAT Connect-2D Cat Grade, operatörlere istedikleri tesviyeyi hızlı ve hassas bir şekilde yapabilme imkanı sağlar.

• Sistemde bulunan E-parmaklık özelliği ise ekskavatörün parçalarının operatör tarafından belirlenen noktaların dışına çıkmasını engeller ve bu sayede binaların altında ya da araç trafiğinin bulunduğu bölgelerde bile güvenli çalışma şansı sunar. Standart gelen 2D sistem, gelişmiş 2D özelliğine sahip Cat Grande veya 3D özelliğine sahip Cat Grade’e yükseltilebilir.

• Grade Asist bom özelliği ise stik ve kova hareketlerini otomatik hale getirerek tek kolla kazma imkanı sunar ve bu da operatörün istediği eğimi basit ve zahmetsiz şekilde elde etmesini sağlar.

• Modellere entegre bir şekilde sunulan Cat Pavload araç üzeri tartı sistemi ise hareket halinde tartma kabiliyeti sayesinde hassas yük hedefleri ve daha fazla yükleme verimliliği sağlar. Ayrıca kamyonu az veya fazla yüklememek için hareket ettirme ihtiyacı olmadan gerçek yük kapasitesini tahmini olarak belirtir.

• Tüm bu özelliklerin yanı sıra Cat LINK™ donanım ve yazılımları sayesinde makinenin kritik çalışma bilgileri şantiyeden ofise iletilir.

Yüzde 25’e kadar yakıt tasarrufu 

CAT, üç yeni ekskavatörünün motorlarında 107-117 kW arasında güç değerleri sunduğunu ve yüksek verimli yeni nesil motorlarının önceki benzer modellere kıyasla yüzde 25’e kadar daha az yakıt tükettiğini belirtiyor. Yakıt tasarrufu için yapılan yenilikler şu şekilde sıralanıyor:

• Yeni akıllı mod, çalışma, motor ve hidrolik gücünü kazma koşullarına otomatik olarak uyarlayıp yakıt tüketimini ve performansı optimize eder. 

• Extra yakıt tüketimi düşüklüğü için hidrolik isteği olmadığında motor devri otomatik olarak düşürülür.

• Tek fanlı sistemlerden daha yüksek verimliliğe sahip yeni soğutma sisteminde birden fazla elektrikli fan bulunmaktadır. Fanlar birbirinden bağımsız olarak hidrolik yağı, radyatör ve havadan havaya son soğutucu sıcaklıklarını takip ederek gereken tam hava akışını temin eder.

• Yüksek tepki ve verimlilik için tasarlanmış yeni hidrolik sistemine sahip olan modellerde pilot hat ihtiyacını ortadan kaldıran, basınç kayıplarını düşüren ve yakıt tüketimini azaltan yeni bir ana kumanda valfi bulunmaktadır.

• Ekskavatörlerde daha az hidrolik hat olduğu için yüzde 20 daha az yağ kullanımı sağlar ve uzun vadeli işletme maliyetlerinde düşüş sağlar.

Bakım maliyetleri yüzde 15’e kadar düşüyor

Daha uzun ve daha iyi senkronize edilmiş bakım aralıklarına sahip olduğu söylenen yeni Cat ekskavatörlerinin daha az maliyet ile daha fazla çalıştığı ve önceki modellere göre bakım maliyetlerini yüzde 15’e kadar düşürdüğü belirtiliyor. Bakım maliyetlerinin nasıl düşürüldüğü şu şekilde sıralanıyor:

• Daha yüksek kirlenme kapasitesine sahip olan yeni Cat hidrolik dönüş filtresinin kullanım ömrü 3.000 saattir ve bu değer önceki filtrelerin kullanım ömrüne göre yüzde 50 daha uzundur.

• Entegre ön filtreli ve birincil ile ikincil filtreleri olan Cat hava filtresi, kullanım ömrünü 1.000 saate çıkarır ve önceki tasarımların kullanım ömrüne göre yüzde 100 artış sağlar.

• Yeni yakıt deposu kapağı filtresi kullanım ömrünü 2.000 saate çıkarır.

• Üç yakıt sistemi filtresi, 500 saatlik bakım aralıklarına sahiptir.

• Motor yağı, yakıt su ayırıcısı, yakıt deposu suyu ile çökelme ve soğutma sistemi seviyesi bakım kontrolleri zemin seviyesinden yapılır. Bu sayede işlem daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilir. Ayrıca, filtre konumlarını birleştirerek bakım süreleri kısaltılır.

Operatör performansını arttırmak için yeni kabin

Tüm Yeni Nesil Cat Ekskavatör kabinlerinde bulunan anahtarsız düğmeyle çalıştırma, büyük 203 mm dokunmatik ekranlı monitör ve kumanda tuşları ile ses yalıtımlı devrilme koruma yapısı (ROPS) sayesinde operatör konforunda, güvenliğinde ve sessiz çalışma konusunda yeni bir standart yakaladıklarını belirten CAT, yeni kabinlerinin özelliklerini şu şekilde sıralıyor:

• Tepki ve çalışma şeklini belirlemek için programlanabilir kumanda kolu düğmeleri ile üretkenlik ayarları yapılabilir.

• Yeni gelişmiş viskoz bağlantılar, önceki modellere göre kabin titreşimini yüzde 50’ye kadar düşürerek operatör yorgunluğunu azaltır.

• Alçak profilli tasarım ve büyük ön, arka ve yan camlar ile ekskavatörün ön ve yan tarafları daha kolay görülebilir.

• Opsiyonel 360 derece görüş kabiliyeti özelliği ile makine üzerinde bulunan çok sayıda kameranın görüntüsü bir araya getirilerek operatörün her yönü görebilmesi sağlanır.

• Otomatik iklim kontrolü, dışarıdaki ortam sıcaklığından bağımsız olarak kabin içindeki sıcaklık ayarlarını korur.

• Bluetooth® ile entegre edilmiş, radyo veya telefon bağlamak ya da şarj etmek için kullanılabilen USB portları sayesinde evde olmasına alıştığınız konforlar operatörün çalışma ortamına taşınır.

• Yatırılabilen konsol, kabine kolayca girip çıkmayı mümkün kılar.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina