Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Caterpillar daralan Çin’e rağmen küresel satışlarını yüzde 25 arttırdı
Caterpillar daralan Çin’e rağmen küresel satışlarını yüzde 25 arttırdı

Caterpillar daralan Çin’e rağmen küresel satışlarını %25 arttırdı

Caterpillar, 2021 yılının üçüncü 3 aylık döneminde cirosunun geçen yıla kıyasla %25 artarak 12,4 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Bu artışta nihai kullanıcı talebindeki canlılıkla birlikte artan makine fiyatlarının da etkili olduğu belirtiliyor.

Sektörler bazında yapılan değerlendirmede, 2020’nin aynı dönemine kıyasla inşaat faaliyetlerine yönelik satışların %30 artarak 5,3 milyar dolar, madenciliğe yönelik satışların %32 artışla 2,4 milyar dolar, enerji ve taşımacılığa yönelik satışların ise %22 artışla 5,1 milyar dolara ulaştığı açıklandı.

Bölgesel bazda yapılan değerlendirmede ise Latin Amerika’daki güçlü artışla birlikte Asya-Pasifik bölgesinde, Çin’deki daralmadan kaynaklanan yavaşlama ön plana çıktı. Caterpillar’ın Kuzey Amerika’daki satışları geçen yıla kıyasla %31 artarak 5 milyar dolar, Latin Amerika’daki satışları %77 artarak 1,3 milyar dolar, Avrupa-Ortadoğu-Afrika genelindeki satışları %24 artarak 2,8 milyar dolar ve Asya-Pasifik bölgesindeki satışları ise %8 artarak 2,6 milyar dolar olarak gerçekleşti

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina