Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Caterpillar ve Redbird, şantiye çalışmalarını drone analizleriyle geliştirecek
Caterpillar ve Redbird, şantiye çalışmalarını drone analizleriyle geliştirecek

Veri analizi ve drone teknolojisindeki gelişmelerden bayilerinin ve müşterilerinin de faydalanmasını amaçlayan Caterpillar, Redbird firması ile Avrupa, Afrika ve Orta Doğu ülkelerini kapsayan bir anlaşma yaptı.

2013’te kurulan Redbird, drone ve insansız hava araçlarıyla yüksekten veri edinme ve analizi konusunda faaliyet gösteriyor. Redbird’ün veri edinme ve bu verileri bulut temelli özel algoritmalarla analiz etme özelliğinin kullanıcılara daha üretken çalışma, daha iyi ticari kararlar alma ve operasyonlarını optimize etme gibi önemli avantajlar sağladığı belirtiliyor.

Bu anlaşmanın müşterilerine değer katacağını belirten Caterpillar İnşaat Teknolojileri ve Çözümleri Müdürü John Carpenter, “İnsansız hava araçlarıyla veri toplama ve Redbird’ün görsel analiz hizmetleri müşterilerimize malzeme stok yönetimi, nakliye yolu optimizasyonu ve proje takibi gibi çeşitli operasyonlarında etkin çözümler sağlayacaktır” dedi.

Redbird Kurucu Ortağı ve CEO’su Emmanuel de Maistre ise veri analizi çalışmalarıyla dronelerin yeni bir faza girdiğini belirterek şunları söyledi: “Bizim çözümlerimiz, drone verilerinden gerçek değer elde etmeyi hedefleyen, alanında lider inşaat firmaları ve maden operatörleri ile birlikte son iki yıl içerisinde geliştirildi. Caterpillar ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinden dolayı büyük onur duyuyoruz. İnşaat sahalarında, madenlerde ve taş ocaklarında daha hızlı ve güvenli çalışılarak somut faydalar sağlanmasını hedefliyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina