Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Caterpillar’dan kiralama işkoluna inovatif yatırım
Caterpillar’dan kiralama işkoluna inovatif yatırım

Caterpillar, müşterilerinin ekipman kullanımı ve üretkenliğini üst düzeye çıkarmak için online uçtan uca ekipman kiralama platformu geliştiren ve girişimci bir firma olan Yard Club ile anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında, San Francisco merkezli Yard Club’a stratejik finansman sağlanacak, Caterpillar’ın ABD ve Kanada bayileriyle birlikte özel pazarlarda online sipariş platformu sunulacak.

Bu kiralama platformunda Cat ürünlerinin yanı sıra Cat markası dışındaki ürünler de yer alacak. Bir müteahhit, platformu kullanarak kendi işi arasında makine ihtiyacı olan başka bir müteahhide bir ekskavatör kiralayabilecek. Cat bayisinin, ağır ekipman kullanım oranlarını artırmak ve toplam sahip olma maliyetini düşürmek için böyle farklı bir yolu kullanacağı aktarılıyor.

Yard Club, kurulduğu 2013 yılından bu yana San Francisco bölgesindeki müteahhitlere odaklanıyor. Caterpillar’ın yaptığı bu yatırımla Yard Club platformunun genişleyeceği belirtiliyor. Yard Club Kurucusu ve CEO’su Colin Evran, paylaşım ekonomisinin tüm endüstrilerin çalışma şeklini değiştirdiğini belirterek filo sahiplerinin Yard Club sayesinde boştaki ekipmanlarını kiralayarak gelir elde edebildiklerini söyledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina