Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Caterpillar’ın cirosu inşaat sektöründeki canlanmayla %12 arttı
Caterpillar’ın cirosu inşaat sektöründeki canlanmayla %12 arttı

Caterpillar’ın cirosu inşaat sektöründeki canlanmayla %12 arttı

Küresel iş makineleri pazarının lider markası Caterpillar, 2021 yılının ilk 3 aylık dönemindeki cirosunun geçen yıla kıyasla %12 artışla, 11,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Bunda artan nihai kullanıcı talebiyle birlikte artan bayi siparişlerinin de etkili olduğu belirtiliyor.

Caterpillar Başkan ve CEO’su Jim Umpleby, küresel Caterpillar ekibinin, bu zorlu dönemde müşterilerini desteklemekte gösterdikleri üstün performansından gurur duyduklarını belirterek, “Pazar koşullarındaki iyileşmeden güç alıyor ve tedarik zincirindeki riskleri proaktif şekilde yönetiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sektörler bazında yapılan değerlendirmede, 2020’nin aynı dönemine kıyasla inşaata yönelik satışların %27 artarak 5,5 milyar dolar, madenciliğe yönelik satışların %6 artışla 2,2 milyar dolar, enerji ve taşımacılığa yönelik satışların ise %4 artışla 4,5 milyar dolara ulaştığı açıklandı.

Bölgesel bazda yapılan değerlendirmede ise Çin liderliğinde güçlenen Asya-Pasifik bölgesindeki artış dikkat çekici oldu. Caterpillar’ın Kuzey Amerika’daki satışları geçen yıla kıyasla değişmeyerek 5 milyar dolar, Latin Amerika’daki satışları %24 artarak 1,1 milyar dolar, Avrupa-Ortadoğu-Afrika genelindeki satışları %13 artarak 2,7 milyar dolar ve Asya-Pasifik bölgesindeki satışları ise %31 artarak 3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina