Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Caterpillar’ın küresel satışları yüzde 24 arttı
Caterpillar’ın küresel satışları yüzde 24 arttı

2018 yılının ikinci üç aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Caterpillar’ın bu dönemdeki küresel satış gelirleri yüzde 24 artarak 14 milyar Dolar olarak gerçekleşti. Böylece firmanın ilk 6 aydaki gelirleri de yüzde 27 artışla 26,9 milyar Dolara ulaştı.

Bu dönemde sağladıkları yüksek satış ve hisse başı karlılık rakamlarından duyduğu memnuniyeti belirten Caterpillar CEO’su Jim Umpleby, “Yılın ilk yarısında elde ettiğimiz olağanüstü sonuçlar ve pazarda devam eden güçlü talep çerçevesinde, 2018 geneline yönelik rakamlarımızı olumlu yönde revize ediyoruz. Operasyonel mükemmeliyet, maliyet disiplini ve uzun dönemli karlı büyüme yatırımlarımıza odaklanmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Caterpillar’ın bu dönemdeki satışları sırasıyla en büyük pazardan itibaren bölgesel olarak değerlendirildiğinde; Kuzey Amerika’da yüzde 18, Asya-Pasifik’te yüzde 43, Avrupa-Orta Doğu-Afrika’da yüzde 21 ve Latin Amerika’da ise yüzde 8 oranında arttı. Firmadan bu dönemdeki genel pazar koşullarıyla ilgili yapılan değerlendirmede, birçok bölgede olumlu gelişmeler yaşandığı ve özellikle petrol, gaz ve madencilik sektörlerinden 2019’da teslimatı gerçekleştirilmek üzere yoğun siparişler alındığı ifade edildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina