Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Caterpillar’ın satışları inşaat ve madencilikle arttı
Caterpillar’ın satışları inşaat ve madencilikle arttı

Caterpillar’ın satışları inşaat ve madencilikle arttı

2019 yılının ikinci üç aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Caterpillar’ın bu dönemdeki cirosu geçen yıla kıyasla yüzde 3 artarak 14,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Böylece ilk 6 aydaki gelir toplamı yüzde 4 artışla 27,9 milyar dolara ulaşmış oldu.

Firmanın gelirlerinde en büyük paya sahip olan inşaat sektörüne yönelik satışları yüzde 5 artışla 6,5 milyar dolar, enerji ve nakliye yönelik satışları yüzde 4 azalışla 5,5 milyar dolar ve kaynak endüstrisine yönelik satışları ise yüzde 11 artışla 2,8milyar dolar oldu.

Bölgesel bazda yapılan değerlendirmede Kuzey ve Güney Amerika’daki satışların arttığı, bununla birlikte Asya-Pasifik ve EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgelerinde ise kısmi azalma yaşandığı belirtildi.

Caterpillar yılın kalan dönemini için satışlarında sınırlı seviyede bir artış öngörüyor. 2019’un ikinci çeyreği sonu itibariyle alınan siparişlerin ilk çeyreğe kıyasla 1,9 milyar dolar azalarak 15 milyar dolara gerilediği belirtildi. Firmanın 2018’deki cirosu 54,7 milyar dolar olmuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina